Hej vad gör du Emelie Storm?

Nästan lite febrigt går Sverige mot val den 9 september. Det är mycket som står på spel och de allra flesta kommer med stor sannolikhet att följa valet på något vis. Vi fick reda på att Röda Sten Konsthall ska hålla i en valvaka tillsammans med restaurangen på Röda Sten och blev nyfikna. Vad har egentligen en konsthall med politik att göra? Vi ringde Emelie Storm som håller i valvakan och frågade.

Hej Emelie Storm, vad gör du?
Just nu står jag ute i blåsten på baksidan av Röda Sten Konsthall och talar i telefon med dig. Det är därför det hörs lite dåligt. I morgon är det vernissage av utställningen Ingen rök utan eld, Shout Fire! inne på konsthallen, så det var lite för mycket spring där för att kunna tala i telefon.

Berätta om valvakan ni ska ha, är den en del av utställningen?
Valvakan är inte ett konstverk, utan en del av programmet. Utställningen Shout Fire äger rum med anledning av valet och handlar bland annat om rätten att uttrycka sig, demokrati, aktivism och civilkurage. Förra valet hade den performativa scenen Skogen en valvaka. En av deras konstnärliga ledare, Annika Lundgren, är en av konstnärerna som är med i Shout Fire, så vi är väldigt glada att kunna fortsätta med en valvaka här hos oss. Det här valet känns speciellt. Alla val är givetvis viktiga, men vi har en känsla av att många följer det här valet extra mycket.

Hur kommer valdagen att se ut?
Utställningen kommer att vara öppen som vanligt under dagen. Vid tvåtiden drar vi igång lite mer. Annika Lundgren har ordnat en tipspromenad och vid 17 blir det ett performance, Krympningen av Karl Bergh och Oskar Bråne. Vid 18 blir det ännu ett performance av Annika Lundgren, en talkör som kommer att framföra olika definitioner av demokrati.

När valstugorna väl har stängt är själva valvakan utan program, då kan man hänga i restaurangen och prata med sina kompisar. Det kan vara skönt om man inte vill sitta hemma ensam, utan vill ha andra att prata politik med, någonstans där man får det.

Hinner du gå och rösta då, eller blir det fullt upp?
Jag kommer faktiskt behöva förhandsrösta, eftersom jag ska resa bort den helgen. Valvakan får tyvärr äga rum utan mig, men valet deltar jag såklart i.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng