Matilda Lindvall, chef för ADA.

Hallå där Matilda Lindvall!

Du är chef för ADA som nu tar över ansvaret för detta nyhetsbrev. Vad innebär det?

- Hej Nyhetsbrevet! Jag skulle vilja se brevet som en stafett. Då och då byter det hemvist mellan de avsändare som står bakom. Svensk Form Väst har drivit brevet utmärkt sedan 2006 och ADA har funnits representerad i redaktionen. Nu är det vår tur att ta hand om produktionen.

I och med överlämningen till ADA har vi förnyat formen (Hanna Westerberg) och vi kommer jobba för att nyheterna ska bli ännu mer aktuella och spegla vad som sker inom de kreativa näringarna i regionen.

Vad är ADA för en organisation?

- Vi är en mötesplats för kreativa näringar i Göteborg och regionen. Vi skall skapa förutsättningar för tillväxt inom dessa näringar.

Det gör vi bland annat genom att lyfta aktuella frågor i projekt, seminarier och debatter, starta utbildningar och forskningsprojekt. Vi arbetar även en del med vår webb ambitionen är att den ska fungera som ett fönster för vad som sker inom de kreativa näringarna i väst. Och ge en utblick på det som händer i andra delar av världen, så att vi inte blir för hemmablinda.

ADA ligger under Business Region Göteborg och har startats inom ramen för KK-stiftelsens satsning på Upplevelseindustrin.

Vad vill ni och hur jobbar ni?

- Vi vill att Göteborg och regionen skall bli Sveriges viktigaste område för kreativa näringar! Vi vill dra vårt strå till stacken för ett intressantare och mer livskraftigt Västsverige. Vi vill vara användbara och nyttiga för dem vi jobbar för.

Och som många andra jobbar vi mycket framför datorn ...

Kan jag som kreatör ha någon direkt nytta av er?

- Det hoppas vi verkligen! Du kan gå på våra arrangemang, se till att vi gör rätt saker, hålla dig informerad och uppdaterad och förhoppningsvis lära dig mer´och träffa fler.

Du har följt den kreativa utvecklingen i Göteborg de senaste fyra åren. Vad tycker du är det intressantaste som har hänt?

- Att man talar om en kreativ utveckling överhuvudtaget.

 

Tillbaka till nyhetsbrevet

Fotnot: •ADA står för Association for Design and Advertising. •KK-stiftelsen står för Stiftelsen för Kompetens- och kunskapsutveckling. •Business Region Göteborg AB (BRG) arbetar för ökad tillväxt och sysselsättning i Göteborgsregionen och är helägt av Göteborgs stad.

 

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng