Foto: Carl Johan Engberg

Hallå där Little Red Stuga!

Vilka är ni, berätta lite om er själva?

- Vi är Ulrika och Kasper, designers och producenter av idéer och produkter för barn. Vi är utbildade på HDK, där intresset och vårt samarbete startade. Efter utbildningen har vi slutit oss samman med en del andra kompetenta människor som är med och utvecklar vår verksamhet. Barn behöver bra lekredskap och miljöer för att utvecklas och det är i det fältet vi verkar. Dels som egna producenter, men vi hoppas också på fler samarbeten framöver med arkitekter och andra aktörer på barnmarknaden. 

Ni ställde ut på möbelmässan förra året men inte i år, varför? 

- Det var två år sedan vi ställde ut faktiskt! Vi sökte till Green House och kom med. Då var vi i ett skede när vi inte riktigt visste vilka vi var – var vi producenter eller en designstudio? Det slutade med att vi sa att vi var ett koncept … vilket inte gjorde budskapet tydligare! Vi hade inställningen – att synas är ju bra! Sedan dess har vi utvecklat verksamheten och tror att vi kan uträtta mer för barn än att bara göra möbler. Hela den fysiska miljön är viktig för ett barns utveckling, inte bara möblerna. Det är lite av en identitetsfråga. Eftersom vi inte ser oss som ett möbelföretag längre så blir möbelmässan mindre viktig för oss att ställa ut på. Vi har lite andra planer.

Hur viktig är möbelmässan?

- Nationellt så är den nog viktig för möbelföretag som vill nå sin målgrupp, arkitekter och inköpare i möbelbranschen. Det är ju en branschfest som ger oss designers ett mingeltillfälle. Det är därför vi åker upp! Vi åker dit och träffar folk, kollar av vad som händer på marknaden osv. Men egentligen har mässor spelat ut sin roll lite med tanke på att det finns så många fler vägar att nå ut med sina nyheter och bearbeta sina kunder idag. För innehållets skull så hade det räckt om den varit vartannat år, så att det hände lite mer mellan gångerna.

Ni riktar er till barn, varför? 

- Barndomen är startsträckan på varje människas liv och sätter stor prägel på hur vi formas som människor. Och det finns mycket att uträtta på området kring barns miljöer. Att inspireras av barn, lek, berättelse och fantasi, och låta dem få ta större plats i vår tillvaro, stadsmiljö osv, blir vi i slutändan alla vinnare genom. Vi tror att vi kan uträtta något på detta område. Men det är lite en kamp i motvind många gånger.

Vad tycker ni om det utbud av möbler för barn som finns på marknaden idag?

- Det finns en del bra saker och jättemycket dåligt. För inköp till förskola och offentlig miljö består marknaden till största delen av ett gäng aktörer sprungna ur en produktionskultur, katalogföretag. Det saknas ett mervärde hos dessa aktörer. Eller så är det möbelföretag som gör barnmöbler som accessoarer i sitt sortiment. På hemmamarknaden handlar det alltför ofta om förvaring eller små vuxenminiatyrmöbler. Det saknas en aktör med kunskap om barn som kan visa på riktningen framåt. Det är detta vi vill vara med och utmana.

Tack och lycka till!

Se all roliga barnprodukter som Little Red Stuga har gjort på hemsidan.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng