Bild: Blondinrikard Fröberg/Flickr Creative Commons

Grattis Göteborgs Konstmuseum!

Konstmuseet tilldelades utmärkelsen Årets museum 2018 och valet motiverades såhär: "Genom att arbeta nyskapande har Göteborgs konstmuseum skapat ett solitt museum med genomslag och mervärde för sin region". Priset delades ut för tjugoandra gången av Sveriges Museer tillsammans med Svenska ICOM (International Council of Museums)

Såhär går tankarna om priset: "I sin motivering lyfter juryn fram hur museets kreativa arbetssätt med sin breda och stora konstsamling samt integrerad forskning i verksamheten är nyskapande på ett inkluderande, tillgängliggörande och möjliggörande sätt. Juryn framhåller också det breda anslaget i programverksamheten och hur ett utökat konstbegrepp lyfter museet in samtiden, något som ger historisk relief till dagens samhällsfrågor."

Läs mer här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng