Vad gör ADA?

ADA jobbar för kreatörer* i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Vårt jobb är att bidra till att kreatörer utvecklas här, vill vara här och kan tänka sig att flytta hit.

Vi tror att några saker hjälper till för att det ska bli så. Framförallt en känsla av samhörighet och öppenhet. Att kreatörer träffar varandra, ser varandra och jobbar ihop. Och blir inspirerade av det som är riktigt bra.

Därför handlar det mesta av ADAs arbete om att skapa mötesplatser och synliggöra det som händer just nu. Vi satsar mycket på att vara en redaktion, en virtuell möteplats med mycket information, men vi gör också mycket annat.

Vi är snabbfotade och drivs av behoven från dom vi jobbar för. Det betyder att verksamheten ändrar sig med jämna mellanrum. Vi utgår från en humanistisk grundsyn och en vilja att förändra och förbättra samhället.

Vi ägs av Business Region Göteborg AB och vi har även ett uppdrag av Västra Götalandsregionen.

* inom främst reklam, mode, arkitektur, design, konst, konsthantverk, film, foto och spel. Vi riktar oss mot etablerade, oetablerade och studenter.

Vad gör ADA just nu?

Ökad etnisk mångfald inom kreativa näringar
Modebransch GBG
Nyhetsbrev

Fördjupa dig mer om ADA

Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om hur vi jobbar på ADA.

Uppdrag och Finansiering

ADA:s huvudman är Business Region Göteborg AB (BRG). Uppdraget från dem handlar om att arbeta för en hållbar tillväxt inom kreativa näringar i Göteborgsregionen.

Sedan augusti 2012 har ADA ett utökat uppdrag av Västra Götalandsregionen, regionutveckling näring . Det handlar om att samordna och synliggöra kreativa näringar i hela VGR.

ADA har en grundfinansiering av BRG men för att klara av den verksamhet som vi har idag söker vi regelbundet finansiering från andra håll.

Nyttan med ADA

Självklart måste vi regelbundet fundera på vad ADA skapar för nytta. Och om vi gör det. Vi tror att ADA bidrar mest och bäst (just nu)  i de punkter vi har listat nedan.

ADA skapar en större kännedom om initiativ och resultat som sker inom, och med hjälp av, de kreativa näringarna i Västsverige.

ADA utmanar gängse normer och flyttar positionerna framåt för de kreativa näringarna i Västra Götalandsregionen.

ADA integrerar kreatörer i processer som ger bättre förutsättningar för samhällsutvecklingen.

ADA bidrar till samordning och synliggörande mellan initiativ vilket bland annat betyder att fler kan delta samt att värdet på varje enskilt initiativ ökar.

ADA skapar kontaktytor mellan olika branscher inom och möjliggör initiativ som kanske inte hade varit möjliga annars.

Urval och Publiceringsprinciper

Grundprincipen för vår hemsida är att vi skall publcera material som är av yrkesmässigt intresse för vår målgrupp. Lyfta intressanta nyheter, tipsa om saker som är relevanta samt fördjupa kunskap inom området.

Redaktionen för adasweden.se avväger nyttan och intresset för vår målgrupp när vi värderar vad som skall publiceras. Sådant som vi tror kan vara värdefullt för kreatörer inom kreativa näringar och det som är intressant inom utvecklingen av kreativa näringar i VGR vill vi publicera. Det kan gälla rena nyheter, blogginlägg, intervjuer etc. Ambitionen är att  i nyhetsflödet vara kortfattade och länka vidare, men också att erbjuda fördjupande material.

Vi dokumenterar vår programverksamhet och lägger upp på vår webb. Om du medverkar på våra arrangemang så finns det möjlighet att du kommer med på bild och/eller film. Vill du att vi ska ta bort någon bild och/eller film så är du välkommen att höra av dig till oss på info@adasweden.se.

Kommentarer som inte håller sig till ämnet eller håller god ton raderas. Detta gäller både på adasweden.se, och på våra andra konton på t ex Facebook och vår Twitterfeed. Vi håller oss i övrigt till Göteborg Stads riktlinjer för sociala medier.

Allt material som är stötande, partipolitiskt, innehåller personangrepp, pornografiskt eller som uppmanar till olagligheter raderas.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng