Mars, första vårmånaden....Vi får se hur det blir med det men grejer att göra finns det. Snack om det uppmärksammade näthatet på Social Media Clug Gbg, Webcoast, Textival, Andrea Östlund på Klubb Rec and more! Vi har samlat ihop ett gäng nyheter till er. Först ut är Jeff Kaller som berättar om Stenebys Öppet hus imorgon.

Hallå där Jeff Kaller!

Foto: Håkan Karlbrand

Hallå där Jeff Kaller!

Du är keramikkonstnär, amerikan och rektor på Stenebyskolan / Pro-Prefekt for HDK. Nästa vecka ställer ni till med Öppet hus och det vill vi såklart veta mer om men först, Steneby och HDK och Stenebyskolan. Vad är vad?! Steneby is a learning environment for material based artistic and design educations. We are actually two schools with several programs....

 

Läs hela intervjun på ADA

Nytt på ADA

Foto: ADA

Nytt på ADA

I mars släpper ADA en ganska så ny webb. Vi har sett över strukturer, lagt till och tagit bort tjänster efter vad vi tror att ni vill ha och ändrat designen en aning. Vi kör en betaversion fram till maj och tar mer än gärna emot synpunkter från er under den tiden. Efter det ska den vara klar.

 

 

 

Mer på ADA

Tänker du textivala?

Tänker du textivala?

Festivalen med det skrivna ordet ställer sig på Stora Teaterns scen den 23 mars för att gestalta gränserna mellan litteratur och konst. Programmet innehåller installationer, läsningar, dans, musik och en hel del stearinljus. Allt ni behöver veta finns under länken.

 

 

 

Textival

Sugen på Kina?

Foto: Fotopedia.com

Sugen på Kina?

Göteborg med Anneli Hultén i spetsen, hälsar på systerstaden Shanghai igen för att förnya systerstadsavtalet med staden som vuxit med ett helt Göteborg per år (!) sedan 2007. Kreatörer har möjlighet att hänga på men får bekosta det själva.

 

 

 

 

Mer om resan på ADA

Om näthat

Foto: Maria Gustafsson

Om näthat

Under våren har det pratats en hel del om näthat, tongivande journalister har redovisat för hur det ser ut i verkligheten. Häng på i snacket över en lunch på Social Media Club i Göteborg den 22 mars.

 

 

 

 

Social Media Club Gbg

 

Finbesök

Bild: ADA

Finbesök

Har du koll på hur branschförbund och nationella aktörer jobbar för dej? ADA har bjudit in representanter från Svensk form, K.H.V.C, Sveriges Arkitekter, Komm, Svenska tecknare, Arkitekturmuseet och Sveriges Designer för att få reda på mer. Tisdagen den 26 mars kl. 18.00 blir det ett storsnack på Röhsska museet. Anmälan under länken.

 

ADA

En pryl, flera historier

Foto Medicinhistoriska muséet, Göteborg

En pryl, flera historier

Det blev dags att damma av gamla ting på Medicinhistoriska museet. Under hösten har konstnärer, forskare och författare blåst liv i utvalda föremål. Boken presenteras på Storan den 11 mars kl 18.00 och föremålen finns at se på museet från den 14 mars kl 17.00

 

 

Medicinhistoriska museet

Folkdräkt på bild

Foto: Laila Durán

Folkdräkt på bild

Tänk midsommar, krans i håret och dans runt stången – så ser du bergis en folkdräkt också. Fotografen Laila Durán har samlat sina nytagna bilder av både svenska, norska och samiska folkdräkter som du kan se på Borås Museum från den 23 mars.

 

 

 

Borås Museum

Sommarkurser på HDK

Foto: ADA

Sommarkurser på HDK

Ännu en gång? Eller kanske första gången? Det finns många vägar att komma in på HDK. Här hittar du en drös med sommarkurser att söka. Sista ansökningsdagen den 13 mars.

 

 

 

 

 

HDK

Klubba med Andrea Östlund

Klubba med Andrea Östlund

Regissören bakom bland annat, 30 grader i februari, Gynekologen i Askim och Coacherna besöker Klubb Rec i Trollhättan den 13 mars. Där delar hon med sig av sina erfarenheter som regissör, producent och manusförfattare. Baren öppnar kl. 18.30 och Andrea går på scenen 20.20

 

 

 

Klubb Rec

Vad vet du om romer?

Foto: Maja Kristin Nylander.

Vad vet du om romer?

Möt människorna bakom myten i utställningen Vi är romer. Ta med storfamiljen, för det blir dans, musik, något att äta och dockteater. Göteborgs Stadsmuseum den 23 mars.

 

 

 

 

 

Göteborgs Stadsmuseum

 

Webcoast goes AFK

Foto: Chris Aliaga

Webcoast goes AFK

Away from keyboard heter det enligt Pirate Bay folket, när man släpper tangentbordet och minglar på riktigt. Webcoast har annordnat en mötesplats för webfolk där man ska byta idéer och inspireras. Den 15-17 mars på Lindholmen.

 

 

 

 

Webcoast

Partners loggor

Info#58

Detta är ett återkommande nyhetsbrev som startades 2006 på initiativ av Svensk Form Väst. Idag är ADA huvudman för brevet, som görs i samarbete med sex andra avsändare: Svensk Form Väst, HDK Högskolan för Design och Konsthantverk, Högskolan i Borås, Röhsska museet, VGR Västra Götalandsregionen och Sveriges Designer. Redaktionen står för urval av nyheter.

Redaktionen: ADA
Form: Hanna Westberg

TIPS

Nyföretagardagen
Business Region Göteborg

Maria Miesenberger på Strandverket
Strandverket

Webbinarium 20 mars
SVID

Säljdag för kreatörer
ACT