ADA talar om meningen med livet, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad är generösa och lägger 100 000 sek i potten för ett pris i sociala medier och Valand vid konstnärliga fakulteten i Göteborg håller öppna föreläsningar på Ringön. Det och mer i nyhetsbrevet för november. Varsågoda.

Hallå där Anders Breitholtz!

Bild: Lisa Karlsson

Hallå där Anders Breitholtz!

Vi har sett dej lite varstans de senaste åren. Arkitekturmässan, Råvara och nu är du VD i Skövde. Har du hittat hem?!

- Hahaha, ja vad är det jag gör egentligen? Mitt personliga driv handlar om industriromantik och tack vare personer som Anders Englund på Offect och...

 

 

Läs hela intervjun på ADA

C´est la vie!

Bild: ADA

C´est la vie!

ADA kör en mötesplats om att bryta upp. Filip Nilsson (kreativ ledare på Forsman & Bodenfors), Nina Sundén (fd marknadsdirektör på Swedish Match) och Tobias Regnell (vd Filter/Offside) pratar om meningen med livet och jobbet. Dessutom blir det fest, film och fler som delar med sig av sina drömmar. Den 21 nov

 

 

ADA

Happy och Schlagern

Bild: Thomas Hanses

Happy och Schlagern

Göteborgsbaserade varumärkes- och designbyrån Happy F&B gör den grafiska plattformen för Eurovision Song Contest nästa år. Uppdraget handlar om att skapa en röd tråd från biljett till det vi ser på scen live eller från TV. Tillykke säger vi!

 

 

 

Happy F&B

Go Creative

Go Creative

ADA har släppt en ny sida som förhoppningsvis skall locka fler internationella kreatörer till regionen. Det är ett gäng Göteborgsbaserade byråer och kontor som står bakom sajten tillsammans med Göteborgs universitet, Västsvenska Handelskammaren och GBG&Co. Och nu ska den ut i världen. Sprid den gärna om ni tycker att ni har nytta av den.

 

Go Creative
ADA

Smyckeingenjör får pris

Bild: Mikael Lammgård

Smyckeingenjör får pris

Idag tar norske Sigurd Bronger emot världens största designpris (i pengar) i Gbg, Torsten och Wanja Söderbergspris. Industriromantik präglar Brongers smycken och inspirationen kommer från instrument och maskiner. Kolla in hans grejer på Röhsska museet. Utställningen finns kvar tom den 3 mars 2013. 

 

Röhsska museet

Ringön

Bild: Johannes Samuelsson

Ringön

Under 1800-talet muddrades Göta Älv i Gbg. Av muddermassorna skapades Ringön mitt city. En ganska bortglömd plats men som nu i förändringens Gbg väcker samhällsplanerares intresse. Akademin Valand, vid GU, håller föreläsningsserien Ringön Research under nov. Alla är välkomna. Kolla in programmet under länken.

 

 

Ringön Research

Arkitekturgalan

Arkitekturgalan

Arkitekterna slår på stort och ställer till med gala i Sthlm den 16 nov. De stora frågorna ska avhandlas. Under temat Arkitekturens pris skall man bla tala om arkitekturens möjlighet att skapa sociala, estetiska och ekonomiska värden. Dessutom delas Sveriges Arkitekters arkitekturpriser ut. Mer om den fullspäckade dagen och anmälan under länken.

 

 

Arkitekturgalan

100 000 spänn

Bild: ADA

100 000 spänn

Sparbanksstiftelsen Sjuhärad delar ut ett pris på 100 000 sek till en person/organisation som; "Gjort väsentliga insatser sett ur ett samhällsutvecklingsperspektiv inom sociala medier". Du kan nominera från och med nu och till 28 dec. Mer info under länken.

 

 

 

Sociala Medier-Pris

Välkommen!

Bild: Ola Kjellbye

Välkommen!

Den 30 november kl. 12-18 är det öppet hus på HDK i Gbg. Personal och studenter finns på plats om du vill snacka och för er som inte har varit på besök tidigare finns det guidade turer! Och för första gången någonsin öppnar även Akademin Valand upp dörrarna för gäster. Samma dag, samma tid som HDK. Mer info nedan.

 

 Akademin Valand
Öppet hus på HDK

Pecha i Trollhättan

Bild: Vedra Rupic

Pecha i Trollhättan

Pecha Kucha konceptet sprider sig. Roligt!  Onsdagen den 7 nov är det Trollhättans tur. Bland talarna hittar du; Annelie Olsson (dokumentärfilmsproducent), Oscar Bodin (illustratör och konceptartist) Agnieszka Ljunggren (butiksägarinna), Mathias Hjelm (skådis). Kolla in tider och hela talarlistan under länken.

 

 

Innovatum

Två grejer om hållbarhet

Bild: Patrick Hoesly

Två grejer om hållbarhet

Den 6 december håller Naturvårdsverket, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och Lots Design en workshop om hållbar konsumtion och nya affärsmöjligheter. Och nu idagarna den 6-8 nov är det Arena hållbar stad. Kolla in båda grejerna nedan.

 

Arena hållbar stad
 Hållbar konsumtion - hur gör vi?

Ensamkommande

Bild: Carolina Falkholt

Ensamkommande

I Mariestad, Gullspång och Töreboda har man precis påbörjat ett integrations- och sysselsättningsprojekt för ensamkommande unga, framförallt killar från Afghanistan. En av delarna är ett konstprojekt med graffitikonstnären Carolina Falkholt. Målet är tre väggmålningar i varje kommun. Projektet är i sin linda och vi kommer fortsätta att följa det här på ADA.

 

 

 

Kaffe och samtal

Urklipp från affisch formgiven av SNASK

Kaffe och samtal

Över en kaffe serverad av det regionala formnätverket Folk och Form snackar Hemslöjdskonsulenterna Thomas Lööf, Susanne Harrysson och Annika Andersson om Hemslöjdens 100-års utställning på Liljevalchs. Det är det andra samtalet av nätverket. Först ut var konstnärsgruppen Kontra för några veckor sen.

 

 

Folk och Form

Tiotusenkronorsfrågan

Bild: Juliana Zapata

Tiotusenkronorsfrågan

Det här med att bli bättre på att sälja och leva på det man gör är en väldebatterad fråga som fortfarande verkar ganska olöst. Kulturatet bjuder in till en omgång i ämnet den 13 nov. Frida Nehlans pratar om varumärke och Claes Boman om att sälja. Mer info och anmälan under länken.

 

 

 

Kulturatet om sälj

Partners loggor

Info#55

Detta är ett återkommande nyhetsbrev som startades 2006 på initiativ av Svensk Form Väst. Idag är ADA huvudman för brevet, som görs i samarbete med sex andra avsändare: Svensk Form Väst, HDK Högskolan för Design och Konsthantverk, Högskolan i Borås, Röhsska museet, VGR Västra Götalandsregionen och Sveriges Designer. Redaktionen står för urval av nyheter.

Redaktionen: ADA
Form: Hanna Westberg

TIPS

World Aids day 1 dec
Röhsska museet

Ka-tziing konferensen
Nätverkstan

Bättre på offentlig miljö
Trollhättan

Almedalen på Röhsska
Röhsska museet

Svenska Tecknare medlemsmöte
Göteborg