Tumma en vas

Tumma en vas

Publicerat 2020.09.27

Inspireras av museets utställningar och skapa sedan ditt eget verk i Studion. Under den här workshopen skapar vi vaser av lera.

Vaser kan vara väldigt varierande men alla har samma uppgift. De ska hindra något från att rinna ut och oftast är det jord eller vatten. Tillsammans utforskar vi tekniken tummning och tillverkar vaser med små öppningar.

I Söndagsstudion är designprocessen och skapandet i fokus med varierande teman och tekniker. Vi börjar varje tillfälle med att visa inspirationsbilder från samlingarna och skapar sedan egna verk i Studion.

Söndagsstudion passar från 6 år och uppåt, de yngsta behöver lite assistans av medföljande vuxen. Under hösten har vi anpassat upplägget efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och tar därför emot mindre grupper än tidigare. Endast en vuxen per deltagare/sällskap. Om du vill säkra en plats går det bra att besöka receptionen eller ringa 031 368 31 86 från kl 11 samma dag.

Alla under 25 år har fri entré men en materialkostnad på 30 kr tillkommer.

Höstens tillfällen är framtagna i samarbete med formgivarna Dalia Ismail och Carl Martinson och genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Toppbild: Carl Martinson.

Datum: 2020.09.27

Tid: 14:00

Plats: Röhsska museet

Arrangör: Röhsska museet

Webbsida: https://rohsska.se/aktiviteter/tumma-en-vas/?date=202009271400