MUSIKKOMPOSITION TILL SCEN, DATASPEL OCH FILM - Tre inspirerande föreläsningar som vill fördjupa arbetsprocessen bakom produktionerna

MUSIKKOMPOSITION TILL SCEN, DATASPEL OCH FILM - Tre inspirerande föreläsningar som vill fördjupa arbetsprocessen bakom produktionerna

En heldag om musikkomposition inom områdena scenkonst, dataspel och film.
Kom och lyssna på tre olika kompositörer som delar med sig av sina erfarenheter. Syftet med dagen är att du ska få kunskap om arbetsprocess och metod, kreativitet och tidspress, verktyg och teknik, sound design och hur det är att arbeta i kollektiva konstnärliga processer. Du kommer få veta skillnader och likheter mellan att göra musik till spel jämfört med film och scenkonst. Målet är att du med dina nyvunna kunskaper får tillfälle att bredda dig för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Seminariet är kostnadsfritt men anmälan krävs!
Anmälan görs på: www.kulturakademin.com

Föreläsare:

Jonas Franke-Blom
Jonas Franke-Blom, musiker och kompositör. Flitigt anlitad inom den sceniska musiken, såväl som professionell frilansande cellist och kontrabasist. Verksam över hela landet med basen i det fria kultur och teaterlivet i Göteborg. Samarbete med stora institutioner som Göteborgs Stadsteater, Dramaten, Göteborgsoperan kan nämnas såväl som Masthuggstestern, Teater Sesam, Adas Musikaliska Teater och HejOpera i Göteborg mfl.

Jukka Rintamäki
Jukka Rintamäki är kompositör och musiker, vars verk inkluderar musik för tv-spel, film, dans, teater och konst. Han är en av kompositörerna bakom spelen Battlefield 3 och Battlefield 4 och har även jobbat med spelet Rage 2 som släpptes i juni i år. Just nu jobbar han på nya spel. Jukka undervisar på Umeå Universitet i att skriva musik till spel, film och teater. Han har också skrivit musiken till flera teaterstycken och samtida dansföreställningar och samarbetat med ett antal koreografer, bland annat Helena Franzén och Kenneth Kvarnström. Jukka är medlem i bandet Silverbullit, bildat 1995. Gruppen har släppt tre album och turnerat i Europa och USA.

Magnus Strömberg
Magnus Strömberg är filmkompositör och har en bakgrund som klaviaturspelare för diverse band, däribland Ratata, Ulf Lundell, Louise Hoffsten m.fl. Han gjorde sin första produktion som filmkompositör 1981 för SVT och har sedan dess gjort musik till hundratals timmar film för olika produktionsbolag. Nu senast ”Pelle Svanslös” med Göteborgs Symfoniker för SF Studios.
Magnus undervisar i filmkomposition vid Högskolan i Lillehammer samt vid Göteborgs Universitet.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng