Konstutställning - JENNY SÖDERLUND

Konstutställning - JENNY SÖDERLUND

Publicerat 2020.01.25

JENNY SÖDERLUND "Sommarminnen" 25 jan - 9 feb 2020 Varmt välkomna!

Vi presenterar konstnären Jenny Söderlund i årets första utställning som för tankarna både tillbaka till och framåt mot sommaren. En utställning fylld av sommarvärme som förmedlas genom Jennys målningar och skulpturer.

Jenny Söderlund är född 1972 och bosatt i Bankeryd strax utanför Jönköping. Jenny kombinerar sitt eget skapande med att undervisa i måleri och kroki på Mullsjö Folkhögskola.

”Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas och det började i farmors knä hemma i köket. Då var favoritmotivet prinsessor och slott och nu, drygt fyrtio år senare, är det fortfarande flickan eller kvinnan som står i centrum. Dock utan prinsesskrona. Djur har alltid stått mig nära och katter och hundar är återkommande inslag både i måleriet och skulpterandet.

Efter att i många år endast ägnat mig åt akrylmåleri har jag de senaste åren börjat skulptera mer och mer. Det är spännande att se hur mina fulsnygga damer från målningarna ”kliver ut” och blir till en tredimensionell form.

Jag ser mina målningar och skulpturer som nedslag i en berättelse som jag vill få betraktaren att fortsätta fantisera kring.”

Här kan du läsa mer om Jenny och se bilder på hennes målningar och skulpturer. http://www.rivercitygallery.se/konstnar/jenny-soderlund/

Öppettider: Vernissagehelgen lör-sön kl 12-16 Mån-tis stängt, ons-tors kl 12-18, fre-sön kl 12-15 Övriga tider enligt överenskommelse.

Hitta hit: Galleriet ligger på Monsungatan 57, Göteborg Mittemot Bockkranens busshållplats på Västra Eriksberg. Du tar dig lätt hit med buss 58 eller bil. Gratis parkering i två timmar på gatan. Alternativt Älvsnabben till hållplats Eriksberg och därifrån en promenad på några minuter. Följ kajen från färjeläget, över röda bron som går över Eriksbergsdockan och fram till Monsungatan.

Telefon: 070 - 284 20 50 E-post: monica@rivercitygallery.se Hemsida: www.rivercitygallery.se

Datum: 2020.01.25

Tid: 12:00

Plats: RiverCity Gallery, Monsungatan 57, Göteborg

Arrangör: RiverCity Gallery

Webbsida: http://www.rivercitygallery.se/