KIOSKEN is a-maze-thing: Vernissage och Lansering

KIOSKEN is a-maze-thing: Vernissage och Lansering

KIOSKEN is a-maze-thing

Vernissage och lansering på Kiosken
Lördagen 16e November
Järnmalmsgatan 6, 417 07, Göteborg
Dörrar 14.00
Stänger 20.00

Under GIBCA Extended kommer Kiosken att samarbete med konstnärer och lokala företag för att producera och presentera objekt som utforskar olika förhållningssätt till fabrikation och tillverkning, för att på så sätt upplösa gränsen mellan konstnär och konstverk och tänka kring hur det kan vara möjligt att ifrågasätta kommodifieringen av konsten och på samma gång överleva (finansiellt) som konstnär. 

Kioskarbetarna lanserar nu under vernissagen en egen mineraldryck och doft tillsammans med Lundby Plåt, Dalfrids Kärnvirke och Claessons Trätjära.
I den främre delen av butiken säljer Sara Bech-Hanssen en produkt som utlovar lycka. Verket har sin grund i ett projekt om ångest och vardag. Om vågen av tomma livstilsråd och produkter sägs få oss att må bättre. Ironin och allvaret i det.
I den bakre delen av Kiosken finner ni Henrik Franklin som ställer ut verket Kioskägarens ägodelar där Franklin låter en fiktiv kioskägare använda Kiosken till ett annat slags saluförande än vad som är brukligt. Här saluförs inte längre läsk eller tvättmedel utan butiksägarens egna personliga funderingar över tillvaron. Ägaren förbli osynlig men är samtidigt blottad i sin vilja att kommunicera med de förbipasserande.

www.sarabechhanssen.com
@s.bech.hanssen
www.henrikfranklin.com
@henrikfranklin
www.kiosken.org
@kioskenkioskenkiosken
 
Medverkande: Sara Bech-Hanssen, Lundby Plåt, James Duffy, Dalfrids Kärnvirke, Andreas Braun, Henrik Franklin, Claessons Trätjära, Evelina Nilsson Åhrman, Sixten Sanne, Allt i Skyltar, A-Gravyr Ab

Kiosken är en multifunktionell kiosk i hjärtat av Ringön. Sedan starten i september 2018 har målet alltid varit att vara en stöttepelare för trakten, som utvecklas i relation till det kringgärdande samhället, som i sig är under snabb förändring. Dagtid är kiosken ett ställe där man kan få information om trakten, dricka en kaffe eller äta en glass. Kvällstid förvandlas kiosken till en lokal där ett brett utbud av aktiviteter och projekt pågår, från performance och utställningar till externa samarbeten och händelser.

Välkomna och välkomna åter hälsar Kiosken!
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng