Vägen som mål

Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd” skrev hon, Karin Boye i dikten I rörelse. För bara några dagar sedan var det hundra år sedan hon föddes på Vasaplatsen i Göteborg.

Hennes ord betonar livet som process. Men vad betyder det att leva processorienterat snarare än resultatorienterat? Processen får man ju liksom ändå menar en del. Designers betonar kanske processens betydelse mer än något annat yrke. Och kanske är det typiskt just för konstnärliga yrken. Det betyder ju inte att man inte är intresserad av resultatet, snarare bottnar det kanske i en övertygelse om att det bästa resultatet nås med en riktigt bra process.

Vi är annars ofta för snabbt på det som ska bli gjort, så vi missar viktiga diskussioner om hur vi ska göra det. Då blir det lätt att vi gör som vi brukar eller som de med högst röst tycker.

Jag vet att det är svårt att finna tiden men jag har gett mig sjutton på att reflektera mer över hur vi gör det vi gör. Det tror jag resultatet vinner på i långa loppet.

Allt gott,

//Rasmus Heyman, ADA

>>> Läs senaste Konstform med tema process här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng