Fotograf: Thomas Chorvat, Stock.XCHNG

 Fotograf: Thomas Chorvat, Stock.XCHNG

Lokalt

Vad är kunskap?

Publicerat 2012.11.11

    Onsdag den 14 november är det lunchföreläsning på HDK med Ingela Josefson, forskningschef på Stockholms Dramatiska Högskola och professor vid Universitetet i Nordland i Bodö, Norge.

    Ingela kommer att tala om hur forskning kan fördjupa kvaliteten i konstnärligt arbete. Hon kommer att ta upp kopplingen mellan utbildning och forskning. En viktig fråga för henne är hur man undviker risken för att en akademisering tar över herraväldet över det konstnärliga handlandet. Ingela kommer att reflektera kring detta utifrån olika exempel. Hon kommer även att beskriva hur man skapar möten mellan olika kunskapsformer, mellan praktik och teori, mellan känsla och tanke.

    VAR: HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk, Aulan, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg.

    NÄR: Onsdag den 14 november kl.12.00 - 13.00.

    Föreläsningen och det efterföljande samtalet är på svenska.

    Lunchen tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en vegetarisk eller en icke-vegetarisk smörgås. Glöm inte att ta med kontanter så går allt mycket snabbare.

    Anmäl dig till: info.ada@businessregion.se senast den 13 november.

    Lunchföreläsningen är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab som är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.