Fotograf: Ulf Celander  Flygbild: Eniro

 Fotograf: Ulf Celander Flygbild: Eniro

Aktiviteter

Träffa stadsarkitekten

Publicerat 2012.04.27

    Är du nöjd med Göteborgs stadsplanering? Eller har du något att tillägga? Nu vill vi på ADA tussa ihop er kreatörer med den nya stadsarkitekten. Han kommer berätta om själv och sitt uppdrag. Men han vill också få era idéer kring några områden.

    Vi tänker att stan har mycket att vinna på er kreativitet och problemlösningsförmåga.

    Det har varit mycket snack om hur Göteborg är och ser ut den senaste tiden. Vi började dra i frågan för fyra år sen med seminariet Vår stad ut om 20 år.

    Sedan dess har det varit mycket diskussion, med allt från arkitekturjournalister, medborgare och till internationella team av arkitekter och. Samtalen har gått runt middagsborden, i Älvrummet och i GP.

    Nu har vi fått en stadsarkitekt, Björn Siesjö. Förväntningarna är stora och förhoppningarna på att potentialen i staden får komma till sin rätt växer.

    Bland annat funderar stadsarkitekten på:
    + Hur Heden används och kan användas
    + Den göteborgska självbilden
    + Hur uppdelad Göteborg är

    Vi kommer jobba med de här områdena tillsammans i en workshop. Där stadsarkitekten får med dina åsikter och idéer som input i sitt arbete. Du kommer också att få tillfälle att framföra helt egna åsikter och idéer på hur staden borde utvecklas.

    Vi träffas en trappa upp i Rubinen kl. 17:30, torsdag den 10 maj. Man går igenom baren och uppför trappan. Mat och dryck finns att köpa där.

    Det kostar inget att komma, men du behöver anmäla dig till info@adasweden.se. Och vänta inte, platserna är begränsade.