Bild: ADA

Bild: ADA

Tillbaka till naturen

Årets Möbelmässa i Stockholm är färgstark men ändå avskalad. Det är inga onödiga former. Produkterna som visas är genuint hantverk. Man visar träslag i olika former utan polish. Många av utställarna talar om att man vill tillverka sina möbler eller tyger i Sverige och att man värnar om hantverket och traditionerna. Man talar inte lika mycket om pris och snabbtillverkning utan mer om att få fram en produkts genuina känsla. En del möbler påminner om det som fanns på 20- och 30-talet. Emma-fåtöljen har bland annat fått en renässans.

Böjträ och garvat skinn förekommer ofta i nydesignade former. Färgerna på möblerna är - förutom träfärger - gult, orange, militärgrönt, vitt och mullvad. Montrarna är luftiga och ger besökarna inspiration genom nya former. Man talar om att årets möbelmässa är den bästa på flera år.

Det är fler internationella gäster än tidigare år. Årets Guest of Honour är Oki Sato från designbyrån Nendo. Han har skapat snöklädda berg som sträcker sig mot skyn.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng