Foto: Barry Li

Foto: Barry Li

Tack för lunchen Rachel Cooper

I torsdags drog vi och Business & Design Lab design managment-gurun Rachel Cooper till HDK för ett lunchföredrag om design och framtidstrender.

Cooper talade bland annat om att forskning inom design ökar och att designområdet breddas. Idag handlar yrket lika mycket om att facilitera andra och design är i större utsträckning en möjliggörare för andra processer. Två andra trender som kom upp, generella inom många områden, är ett ökat socialt, ekonomiskt och ekologiskt ansvarstagande samt säkerhetsfrågor.

Cooper var speciellt intresserad av är hur mycket "designinstitutioner", exempelvis Design Council, egentligen kan påverka regering och politik. Hon talade inte vidare om det men vem vet, det kanske blir ett nytt forskningsämne för Cooper.

Frågan om huruvida design bör finnas på alla utbildningar kom upp. Cooper svarade att det kan vara intressant på Magisternivå men inte tidiagre.

Nästa lunch blir den 4 november med Simonetta Carbonara.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng