Bild: Fotopedia.com

 Bild: Fotopedia.com

Aktiviteter

Sugen på Kina?

Publicerat 2013.03.04

Nu är det dags att förnya Göteborgs systerstadsavtal med Shanghai. En delegation av politiker, akademi, tjänstemän och näringsliv med Anneli Hultén i spetsen drar dit. Förutom att skriva på ett nytt avtal är tanken att kunna öppna dörrar för affärsutbyte.

 Staden Shanghai har växt med ett Göteborg per år sedan 2007. Den är kinas största och snabbast växande stad med 24 miljoner invånare. Dessutom Asiens viktigaste centrum efter Tokyo.

Ni kreatörer som är sugna att på ett eller annat sätt samarbeta med Kina är välkomna att hänga på.

Det finns två Göteborgare på plats i Shanghai som kan vara behjälpliga. Det är Jesper Larsson och Rong Guan (som även är född i Shanghai). De har bra koll på både kreativa näringar och staden. De tar emot förfrågningar och om de kan hjälpa er med något så ersätter ni dem med konsultarvode enligt överenskommelse.

Det blir några tillfällen att gemensamt möta kinesiskt näringsliv och offentlighet på plats. Efterfrågar ni särskilda förberedelser så som mötesbokningar, koll på specifika branscher eller andra tjänster så kan ni ta det med Jesper & Rong som nås på: jesper@doublehappiness.se.

 Resa och boende fixar alla för sig själva. Men det kommer en rekommendation på hotell så att gänget som åker kan hänga ihop på kvällarna.

 15-17 april är det möten, rundabordssamtal kontakter, nätverkande, samarbetesdiskussioner, studiebesök med mera.

 18 april arrangerar Göteborgs stad ett seminarium tillsammans med Shanghai Stad med företag, universitet och andra organisationer.

Hör av dig till oss på info@adasweden.se om du är intresserad av att följa med.