Bild: Anastasia Hill/Flickr Creative Commons

 Bild: Anastasia Hill/Flickr Creative Commons

Lokalt

Stöttning för kreatörers business

Publicerat 2016.10.18

  • Affärer
  • Fyrbodal
  • Göteborg
  • Sjuhärad

Det är inte alltid så enkelt att driva ett företag, och de kreativa branscherna har sina egna utmaningar. Vissa kreatörer och konstnärer/artister driver företag för att de måste, andra vill inte växa och anställa utan bara fortsätta ha det som det är. Det kan också vara svårt att ta betalt för sina tjänster/produkter då det är en bransch full av gratisarbete. Detta är bara några av de speciella sakerna med att driva kreatörsföretag som kanske inte alltid förstås i den "vanliga" businessvärlden. Så. Vi har samlat några ställen som är specialiserade på just vår bransch. Tipsa gärna om fler om du vet!

ACT (All Creators Together) på Innovatum i Trollhättan
Driver du ett företag inom rörlig bild, media, design, marknadskommunikation, foto, dataspel, musikproduktion, webbutveckling eller i gränslandet däremellan? Vill du utveckla ditt företag, möta andra kreatörer och jobba i en kreativ miljö? Då har du kommit rätt.

Brewhouse Inkubator i Göteborg
Ett av Brewhouse främsta uppdrag är att främja hållbar tillväxt och sysselsättning inom de kulturella och kreativa näringarna, KKN. Vårt viktigaste verktyg i dessa tillväxtprocesser är Brewhouse Inkubator. Den vänder sig till idégivare och företagare som ges möjligheter att utveckla, omvandla och förädla sina idéer och drömmar till hållbara och lönsamma affärer.

Modeink, Borås
Modeinkubatorn är en nischad inkubator som verkar för att skapa förutsättningar för entreprenörer inom textil och mode att etablera sig på marknaden. Vi är Sveriges enda renodlade modeinkubator och är öppna för alla som har ambitionen att starta och driva företag inom branschen.