Bild: Karin/ADA

 Bild: Karin/ADA

Lokalt

Spel eller konst – det är frågan

Publicerat 2014.01.14

  • Göteborg
  • Stadsplanering

Stadsplanering har legat högt på intresseagendan genom hela 2013. Göteborg har flera halvprocessade projekt i pipeline. Ett sådant är det gamla huset på Skeppsbron, ”Kinesiska Muren”, som ska bevaras när Skeppsbron tar ny form. Men vad ska det innehålla? Blandstad är målet och två förslag med kollektiv inriktning finns.

Det ena kommer från BRG och föreslår ett hus för entreprenörer i spelutvecklingsbranschen. Det andra förslaget, från ICIA, vill ha huset till ett centrum för samtidskonst. Higab fick uppdraget att utreda förutsättningarna för att driva verksamhet enligt de två förslagen.

- Vi lämnade våra synpunkter till stadsledningskontoret i augusti och september. Båda användningsområdena är möjliga som vi ser det. Nu är det upp till politikerna att besluta, säger Mikael Blom, fastighetsutvecklingschef på Higab.
Ärendet var uppe i kommunstyrelsen 4 december och blev återremitterat. Kulturnämnden och Higab ska utreda frågan ytterligare (läs beslutet och underlaget här.). Så svaret – entreprenörer eller konstnärer? – lär dröja till 2014.