Foto: ADA

 Foto: ADA

Aktiviteter

Snack om ont mode

Publicerat 2011.12.15

    I förrgår tog vi ett snack om onda uttryck mode.Det handlade inte så mycket om kläder var färgmedel fråter sönder lungorna på barnarbetare eller bomull som kräver överdrivna mängder vatten och gifter. Nä, det handlade snarare om varför det går hem med design som anspelar på ondska. En av förklaringarna samtalet kretsade kring var att det handlar om nya associationer till symboler, färger och mönster. 

    Panelen bestod av Karoline Bakken Lund designer på Anti Denim, Sara Kristoffersson, professor på Konstfack och kritiker på SvD, Jakob Wenzer, etnolog på Centrum för konsumtionsvetenskap. Kulturjournalisten Malin Holgersson från Kokokaka och konsttidskriften Ful var moderator.

    Gruppen var rätt ense om att det egentligen inte finns någon riktig ondska utan att vi alla bär på potential till såväl onda som goda handlingar.

    Är du intresserad av ämnet kan du snacka vidare på Röhsskas facebook wall. Och om ett tag kommer det en stor utställning på Röhsska om just Ond design curerad av Clara Åhlvik som också var engagerad i planeringen av vår paneldabatt.