Fotograf: Pelle Granström.

 Fotograf: Pelle Granström.

Lokalt

Sharea på lördag

Publicerat 2011.05.12

    För andra året i rad körs Sharea på Världskulturmuseet i Gbg (lörd 14 maj 10-18). Vi ställde fyra snabba till Mattias Åkerberg, marknadsansvarig för Sharea 2011.

    Vad händer på Sharea på lördag?

    - Det är andra året som vi arrangerar Sharea, och i år har vi närmare 100 deltagare. Bland dem finns artisten Lisa Pedersen, komikern Shahin Dehghani och Linus Olsson, grundare av den sociala mikrobetalningstjänsten Flattr. Det blir speedmeeting – och kortföreläsningar om bland annat cancer, löpning, lycka, motivation och framtidens läromedel. Vi börjar klockan 10.00 och rundar av vid 18.00. Vi kommer att vara på Världskulturmuseet.

    Vad är Sharea?

    - Sharea är en kombination av orden sharea och area, alltså en fysisk mötesplats där människor delar med sig av sin kunskap, kreativitet och inspiration. Det kan vara att hålla en kortföreläsning, spela sina sånger, bjuda på delikatesser, läsa sina dikter eller erbjuda en tjänst – vadsomhelst med andra ord.

    Kan man fortfarande vara med? Lyssna?

    - Det speciella med Sharea är att alla som är där bidrar. Det är gratis att komma, men inträdesbiljetten är det innehåll som du bjuder på. Programmet är fullbokat, men den som ändå vill komma kan antingen 1) skriva ner ”Mitt bästa knep som underlättar min vardag är att …” och sätta upp den på vår erfarenhetsvägg, eller 2) delta i någon av de två speednätverkar-aktiviteterna under dagen. Kom bara dit senast klockan 10.00 och anmäl dig på plats!

    Läs hela programmet för Sharea 2011