Bild: Weekday MTWTFSS/HE.

 Bild: Weekday MTWTFSS/HE.

Lokalt

Philip Warkander + Weekday = S/HE

Publicerat 2013.10.31

För ungefär två veckor sen anordnade Röhsska en lunchföreläsning med Philip Warkander, som är den första i världen att doktorera i modevetenskap. Nu är han aktuell tillsammans med Weekday, som släpper en ny kollektion som ska försöka hjälpa oss att tänka annorlunda när det kommer till könsidentiteter inom mode och kläder.

Det var 2012, precis när ”hen-debatten” pågick för fullt och Philip Warkander skulle flytta från Stockholm till Paris som Weekday kontaktade honom. Han håller fortfarande till i Paris där han arbetar som lektor i Fashion Styling och Fashion Business vid Istituto Marangoni.

Det var Philips avhandling This is all fake, this is all plastic, this is me – An ethnographic study of the interrelations between style, sexuality and gender in contemporary Stockholm och hans tankar kring hur kön gestaltas med mode som lockade Weekday.

Samarbetet mellan Weekday och Philip Warkander som mynnade ut i en kollektion "S/HE" med ett helt nytt storlekssystem (1, 2, 3) kan du läsa mer om här.