Fotograf: Maria Bengtsdotter

 Fotograf: Maria Bengtsdotter

Intervju

Patrik Selling?

Publicerat 2012.09.04

    Patrik Selling är modist och gör exklusiva hattar i skrädderiet. Han är en av sex grundare till Skräddarns Hus som i september firar fem år. Skräddarns Hus finns i Göteborg och ligger mitt i stan. Här är platsen där du kan få experimentera med tyger, mönster och modeller och här kan du prova hattar du alltid har drömt om. Du kan även få tips och rådgivning vilken klädsel du kan ha på fester om du vill sticka ut.

    Vad är Skräddarns Hus?
    Skräddarns Hus är ett unikt skrädderi mitt i Göteborg där du som kund kommer till oss med dina önskemål. Alla som jobbar i ateljén är utbildade och är kunniga på kläders passform och vi har ett brett utbud av tygleverantörer.  Tillsammans med kunden hittar vi passande modell och det tyg som är mest lämpligt för t.ex. hatten, kavajen, västen eller klänningen. Vi har alla olika professioner såsom herrskrädderi, damskrädderi, klänningsskrädderi och modisthantverk.

    Varför behövs Skräddarns Hus?
    Vi behövs för dem som är ute efter det unika och kläder av en kvalitet som är svår att hitta. Eftersom jag gör hattar efter kundens önskemål är ju kunden extremt unik i sin hatt, samma gäller de kunder som går till en av våra skräddare.

    Tänker kunderna idag mer på kvalitet och inte så mycket på pris?
    Det varierar, men de som väljer att komma till oss värdesätter vår kunskap och respekterar vårt hantverk och vår känsla för kvalitet.

    Är det mest kvinnor som är era kunder?
    Nej, jag uppskattar det till att det är ett väldigt jämnt flöde mellan kvinnor och män, och i alla åldrar.

    Driver ni frågan – välklätt i Göteborg?
    Det gör vi absolut! Vi alla tycker att det finns ett värde i att vara välklädd.

    Varför skall man komma just till er?
    Om du som kund vill ha det unika, det riktigt skräddarsydda och anpassat efter dig så ska du som kund komma till oss.

    Vad har du/ni för planer framåt i tiden?
    Just nu pågår de sista förberedelserna inför vår 5 årsfest på fredag. Vi i ateljén jobbar hela tiden för att utveckla både den gemensamma men också våra egna verksamheter inför framtiden.

    Tack så mycket. Och lycka till!