Bild: Tapeten Särö från Sandberg Wallpaper. Design: Joy Zanden/

Mönster över tid och rum

Man kan komma nära människor som levde för mycket länge sedan genom att tränga in i deras verk, följa tankar och känslor genom böcker och målningar. Man påverkas och det man gör påverkas, en kedja genom tid och rum uppstår. Vi omges av klassiker, de är alla ett möte med en svunnen tid. Men det är inte så ofta vi kan få vara med och lyssna på processen hur ett möte mellan generationer, och kanske en designklassiker, uppstår.

En västsvensk mönsterskatt har just fått nytt liv. På 50-talet gick den då 29-åriga Joy Zandén ut och försökte sälja sina textilmönster i 1950-talets New York. Hon gick ”som i en Audrey Hepburn-film, längs Fifth Avenues butiker med sin mapp med mönster” men inget blev sålt. Kanske var hon före sin tid. Joy tappade självförtroendet och åkte hem. Mönstren lade hon i en låda i källaren.

60 år senare hittade Jessica en sliten rulle i sin mammas källare. Hon blev tagen av det hon fann och att upptäcka mönstren blev att upptäcka sin mamma. När Jessica senare visade mönstren för Hanna Wendelbo Hansson, då på Sandberg Wallpaper blev det just ett sånt där möte. Idag produceras äntligen Joys gamla mönster, tiden har hunnit ikapp; den nu 94-åriga Joy har just debuterat som tapetdesigner.

Kom och hör berättelsen i form av ett samtal mellan Hanna som tagit fram mönstren till tapeter och Joys dotter Jessica som nu förvaltar hennes arv.

Ett samtal med:
Hanna Wendelbo Hansson, designer
Jessica Zandén, terapeut och skådespelare

Var:
Hagateatern, Södra Allégatan 2, Göteborg

När:
30 nov, dörrarna öppnar 17:00, då finns det lite glögg och pepparkakor, programmet drar gång 17:30.

Anmäl dig till info@adasweden.se, platserna är begränsade så vänta inte.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng