Lokalt

Michael Kaiser på Bokmässan

Publicerat 2013.09.12

  • Event
  • Göteborg

Hur räddar man ett operahus som står inför ett budgetunderskott på 30 miljoner dollar, och dessutom möts av kritik från både publik och de egna finansiärerna? Företagsdoktorn Michael Kaiser vet. Han har fått epitetet "The Turnaround King", för sin förmåga att vända utvecklingen för krisdrabbade kulturinstitutioner och förvandla dem till framgångssagor.

Han är idag president för the Kennedy Center i Washington och har utvecklat denna till en nationalarena för amerikansk kultur. Kaisers idéer om kulturell management har spridits internationellt. Kaiser är inte rädd för att låta kulturen finansieras av privata pengar, något som har gjort honom till en kontroversiell figur i Europa.

Den 26 september kommer Michael Kaiser till Bokmässan och håller i en workshop där det finns möjlighet att ställa frågor. Om du är intresserad kan du beställa biljetter till workshopen med Kaiser.

Priset för workshopen är 675 SEK inkl. moms. Vid köp står Bokmässan för entrébiljetten (värde 220 SEK).

Tid: Torsdag den 26 september kl. 15.00 - 15.45. Plats: sal G4, Svenska Mässan, plan 2

Om du vill gå ska du anmäla dig till il@bokmässan.se senast den 19 september och ange Kaiser i ämnesraden. Uppge också faktura och leveransadress och antal biljetter som du vill köpa. Först till kvarn gäller.