Intervju

Mia Samuelsson

Publicerat 2009.08.07

  Från tisdag till söndag nästa vecka är det kulturkalas i stan. Vi kollade läget med Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för kalaset. Dessutom lyckades vi få loss "Internationella listan" som listar de internationella programpunkterna. Resten av programmet hittar du här.

  Hej, vad gör du Mia Samuelsson?
  Just nu sitter jag mest och skriver körscheman till konferencierer - så dom har nåt att hålla sig i när de skall stå på scenerna och presentera. Men eftersom nu programmet ligger ute och fler och fler av våra aktörer också tittar efter sin programpunkt så ser de att de bytt bandnamn... eller bytt innehåll... eller en liten tid var fel..... eller det skulle stavas med stor bokstav - eller....

  Varför har man egentligen en stadsfest som Göteborgs Kulturkalas?
  Det är ett uppdrag från Göteborgs kommun och VGR som vill bjuda på ett kalas för alla. Under 6 dagar vill vi öppna ett fönster mot all den kultur som finns runt om oss året om. detta kryddas med lokala, nationella och internationella akter så att vi får en folklig kulturell mix -helt gratis! Ambitionen är en mötesplats där man som besökare både få ta del av något man redan vet att man tycker om men också upptäcka något nytt.

  Har du behövt strida för någon särskild fråga i samband med kalaset?
  Det är ju så etablerat nu för tiden vilket gör att de flesta vet vad det kan innehålla.

  Vad får man absolut inte missa på Kulturkalaset?
  Annika Bergers Skyward and Friends modevisning. Det känns som att hon kreerat och laddar för en otroligt häftig modehappening.

  Ok Mia, hoppas allt går bra, ses där!