Intervju

Mattias Norström

Publicerat 2008.04.02

    Nu vill vi veta mer om konstnären och skateboardproducenten Mattias Norström!

    Hej, vad gör du?

    Vaggar min nyfödda son, lägger ut gamla alster på youtube och försöker vinna internetmark mot hockeyproffset Mattias Norström.

    Grattis till sonen! Vad har hänt mer under senaste året?

    Gagnef 2007,upplevelsesemester i Dalarna. En konst- och musikfestival som jag arrangerar med kulturföreningen Skankaloss. också är jag visuellt ansvarig på klubbarna Hotet och Kraft där jag har visat video och byggt inredningsdetaljer/skulpturer.
    Sedan har jag precis avslutat en separatutställning i Berlin. Titeln är ”Dreaming tree” där jag gjorde 2 skulpturer av träd. Jag jobbar mycket med inspiration från skogen just nu. Eller kanske en krock mellan natur och populärkultur. Den ena skulpturen är en rotvälta som står på sina kala rötter och övergår till ett utsnidat baseballträ.

    Kan du inte berätta lite mer om Mustache Ape?

    Ett skatemärke jag startade för snart 15 år sedan. Det är handgjorda och handmålade skateboards, så kallade longboards. Moustache ape är mer ett konstnärligt livstilskoncept än en bizniz. Med hjälp av video, kläder och bräder försöker jag gå i en annan riktning än de normer och koder som gäller inom skatekulturen. Viktigt att påpeka är dock att Moustache ape longboards är högklassiga skateboards med högsta prestanda och hantverkskvalitet.

    Vad har du på gång nu då?

    Jag tillverkar en ny serie kurbitsbrädor för utställningen Sundborn goes extreme again. Ett samarbetsprojekt mellan Röhsska museet och Carl Larsson-gården. Sedan är vi mitt uppe i planerna för Gagnef 2008 med Skankaloss, håll utkik! I mellan allt gör jag en del byggjobb. Mycket inredningar och finsnickerier.

    Det händer en del kring skate i Göteborg i sommar. Är du inblandad i Röhsskas utställning Skatebords eller VM i skateboardslalom 1-3 augusti?

    Jag kommer att visa brädor på skatboard-utsällningen på Röhsska. Vad gäller VM så ska Moustache ape med Magnus Ljungdell som teamrider vinna Storslalom VM!

    Tack så mycket, ha det så bra och lycka till i VM!

    Läs mer om Mustache ape här, mer om Skankaloss och Gagnef 2008 här och mer om Sundborn goes extreme again här.