BIld: Carl-Johan Engberg, stavfelproduktion.se

BIld: Carl-Johan Engberg, stavfelproduktion.se

Richard Hoover var här

För exakt en vecka (den 11-12 december) sedan var han alltså här - Twin Peaks scenograf Richard Hoover. Han är ju såklart mycket mer än bara det, men det var kanske den referensen som många av de som anmält sig kände igen och nappade på.

Vi började den två dagar långa inspirationsresan med en öppen föreläsning på Bio Roy, längst upp på Avenyn. Runt 250 personer kom och bänkade sig i de röda sammetsfåtöljerna. Under föreläsningen pratade Richard bland annat om hur han arbetar med ett manus från början till slut, hur hans crew (om han har något) ser ut, hur ett manus vanligtvis är uppbyggt och visade filmklipp som betytt mycket för scenografins utveckling. Sen så fick vi en ingående genomgång av Citizen Kane (Richards favoritfilm).

Efter lunch på torsdagen drog vid ut mot Collaboratory på Gothenburg Film Studios. Där gjorde Richard tillsammans med 18 kreatörer en Master Class/workshop. Deltagarna hade några dagar tidigare fått manus tilldelade sig i grupper om två och två för att läsa genom; City of spies, Clang, The Beaver och Orphanage.

Grupperna arbetade på i fyra timmar (de hade dessutom fått en uppgift kvällen innan att börja samla ihop inspiraiton. Allt från bilder, böcker, färger, material) och manusen och deltagarnas idéer diskuterades, vreds och vändes på.

Tusen tack till alla som kom och himla roligt att så många ville vara med. Och tack såklart till Richard Hoover, som tog sig tid att besöka oss och Göteborg. Han var supernöjd med sina dagar här!

(PS. vi är i full gång redan nu med att planera nästa års upptåg. Har ni massa bra förslag, idéer eller kanske önskemål så tveka för guds skull inte att maila oss: info@adasweden.se)

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng