Bild: Magdalena Svedlund. Fotograf: Sonja Rundgren.

 Bild: Magdalena Svedlund. Fotograf: Sonja Rundgren.

Intervju

Magdalena Svedlund?

Publicerat 2013.01.08

  Hösten 2012 invigdes Inredia i Tibro. Ambitionen är att huset skall bli en internationell arena för inredningsdesign. Det är både en fysisk och en virtuell mötesplats.

  Hej Magdalena, vad gör du nu?
  Jag laddar batterierna inför 2013. Förra året var ett otroligt intensivt år. Allt från Stockholm Furniture Fair till 300 kvm monter i Milano till invigningen av inrediahuset. Jag är precis hemkommen från Möbelriksdagen i Lammhult där Inredia var medarrangör. Just nu är det stort fokus på Stockholm Furniture Fair som startar den 5 februari, där Inredia och Material ConneXion delar monter i B-hallen.

  Vilka är målgrupperna för Inredia?
  Inredia är en arena för möten mellan designers, designstuderande, möbelproducenter, arkitekter och andra som arbetar professionellt med inredningsdesign. Här kan alla som är verksamma i möbel- och inredningsbranschen skaffa sig nya kunskaper, arbeta med design- och produktutveckling och göra affärer. Alla är naturligtvis väkomna att besöka Inredia, bli inspirerade och äta en bit mat.

  Vilka aktiviteter har ni på gång?
  Just nu leder jag en grupp studenter som utbildar sig till projektkoordinatorer på Folkuniversitetets Hantverkscentrum i Tibro. Deras uppgift är att formge Inredias yta till årets möbelmässa i Stockholm. Vi har gjort det som en tävling med ett vinnande bidrag. Många fantastiska förslag har presenterats. Nu är det bara allt det sista som ska på plats.

  Vad kan Inredia förändra?
  Inredia är så mycket. Det är bland annat ett projekt som har finansierats av EU där två av tre år återstår. Vi har en hel del idéer vad vi vill göra. Vår vilja är att göra massor av roliga aktiviteter och samarbeta med olika aktörer. Jag hoppas att vi kan påverka möten och att se till möten äger rum. Ett exempel är att det ska bli lättare för studerande och unga att få kontakt med företag. Det utbildas många möbel- och produktformgivare, men många av dessa har svårt att komma in på företagen. MaterialConneXion finns hos oss och vi kommer att samarbeta.

  Vad gör Inredia om tre år? Om tre år har vi ytterligare utvecklat aktiviteter som påverkar och stärker den tillverkande möbelindustriin. Vi kopplar forskning till Inredia och jobbar med studenter och unga designers, arkitekter och möbelsnickare. Mötesplatsen är i full gång på alla plan, många känner till oss och vi syns ute i världen.

  Tack Magdalena, och vi ser fram emot nya aktiviteter!