Foto: Anna Viktoria

 Foto: Anna Viktoria

Intervju

LunchByMe

Publicerat 2015.01.30

    Fem gymnasieelever från L M Engströms Gymnasium har just startat företaget LunchByMe. Julia Drazic, Sara Selin, Josefina Lundh, Malin Jehander & Oscar Lind har designat och producerat en egen väska som ett UF-projekt. Tanken är att lösa problemet med fula och äckliga påsar till lunchlådan.

    Hej, vad gör ni?
    Vi jobbar med med vårt företag LunchByMe UF. Det är ett Göteborgsbaserat företag grundat av oss: fem gymnasielever. Vi har tillsammans skapat en stilren lunchväska. Den är producerad i Boråsområdet, designad i Göteborg och uppskattad i hela landet. 

    Vad fick er att satsa på just design?
    Idag är design en viktig del av människors vardag och vi såg det som ett måste att erbjuda en lunchväska som man inte behöver skämmas för att bära, utan istället var stolt över. Vår tanke är att lunchväskan ska komplettera våra kunders stilrena outfits. Stolthet, nytänkande och enkelhet är våra kärnvärden. 

    Berätta lite om tankarna kring LunchByMe?  
    Vår affärsidé är att erbjuda en lunchväska för arbetande människor som vill ta med sig matlåda till jobbet på ett mer tilltalande sätt. Vi insåg att det fanns en efterfrågan på ett alternativ som skulle passa den urbana livsstilen och skapade därför en lunchväska där funktion och design går hand i hand. Vi ville erbjuda ett stilrent alternativ till de trista lunchväskorna vi såg på stan. Istället för att gå runt med en Ica-kasse, eller Systemet-påse var vår vilja att erbjuda storstadsmänniskor möjligheten att luncha med stil, detta  genom vår minimalistiska lunchväska.

    Hur uppfattar ni att unga människor ser på designer som yrke?
    Vi tror att det är svår konkurrens i branschen, men att det är väldigt roligt och kreativt. Det blir mer och mer fokus på design då majoriteten av befolkningen är väldigt trendmedvetna. 

    Hur tycker ni att Göteborg och Västra Götalandsregionen borde tänka kring unga i samhället?
    Vi tycker att det vore bra om det sätts mer fokus på ungas drivkraft och idéer. Att kunna möjliggöra och hjälpa unga att uppnå det de brinner för. Unga individer är framtiden, och läggs det inte resurser på ambitioner är det i längden en förlust för samhället. Därför uppskattar vi Ung Företagsamhet väldigt mycket, eftersom vi nu fått chansen att uppleva alla spännande sidor som entreprenörskap och företagande faktiskt innebär.