Aktiviteter

Lemonade the movie

Publicerat 2010.10.01

    Det var många av våra följare som ville att vi skulle visa filmen Lemonade av Erik Proulx. Nu är vi glada att kunna berätta att vi har fixat den.

    Filmens namn antyder att det är surt som citron att få sparken. Men också att man kan göra smarrig citronsaft av det.

    Filmen utgår från de 130,000 (!) personer inom amerikansk reklamindustri, som förlorade jobbet i och med finanskrisen. Vi får stifta närmre bekantskap med några stycken av dem; filmare, copys och designers. Från det att de blev uppsagda, till att de lyckades använda det till en möjlighet till att förverkliga sånt de aldrig lyckats med mitt i karriären. De väljer konstnärskap, kafferostning, genderbyte och att healing.

    Lemonade är en ganska kort film ca en halvtimme. Men vi har fått ett tips om en kortfilm på 15 minuter från Göteborgs Filmfestival; Mitt liv som Trailer av Oscars-aktuelle Andreas Öhman. Vinnare av Startsladden 2009 på Göteborgs Filmfestival. Så den visar vi som förfilm till Lemonade.

    Vi visar den 11 oktober kl 18:00 på Bio Capitol (Skanstorget 5). Det kostar inget att gå men anmäl dig till info.ada@businessregion.se så snart som möjligt för det är ett begränsat att antal platser och de tar ofta slut ganska fort.