Lokalt

Lars Vilks på Wood Fusion

Publicerat 2010.08.25

    Idag kl tre på Wood Fusion, som är en del Trä & Teknik på Svenska Mässan, pratar han om vad man kan skapa av lite drivved och fantasi. Dessutom tittar designstrategen Martin Willers närmare på hur företag kan möta nya miljökrav. Och under 49 snabba minuter presenterar sju företagare och forskare sju nydanande sätt att använda trä. Kolla in programmet nedan och skriv ut ditt kostnadsfria entrékort här.

     

    13:00
    Träigt? Ja tack
    .
    Sju presentationer om sju minuter vardera som visar att det finns ett liv för svenskt trä långt bortom brädgårdarna.

    Medverkande: Lars Berglund, professor på Wallenberg Wood Science Center; Lars Stigsson, civilingenjör och tongivande på forskningscentrat EcoBuild; Karin Lidman och Marc Hoogendijk, studenter på Chalmers; Joachim Karthäuser, kemist, grundare och teknisk chef på SiOx Machines; Mikael Lindström, forskare på Innventia; Erik Gulbrandsen, partner i nystartade Tenroc Technolgies; Christina Claesson, författare och trädsovare

    14:00
    Innovation som förändrar världen.
    Det har på kort tid gått från att kallas ett ansvar till en affärsmöjlighet att bemöta klimathotet. De 100 största företagen har långt gångna strategier för att möte en värld med ökad efterfrågan och mindre utbud. Designtrategen Martin Willers tittar närmare på hur företag kan hitta nya konkurrensfördelar och möta regeringens mål att minska utsläppen för Sverige med 40 procent på tio år.

    15:00
    30 år av trä
    1980 inleddes konstprojektet Nimis på Kullabergs naturreservat. Sedan dess har en väldig skulptur av trä och sten vuxit fram. Olaglig enligt byråkrati och domstolar, utsatt för attentat och härjad av stormar. Ändå fortsätter konstnären Lars Vilks envetet att snickra på sitt livsverk. Lyssna till honom berätta historien om Slaget om Nimis.