Foto: Christina/ADA

 Foto: Christina/ADA

ADA gör

Kunskapsinriktad speldesign

Publicerat 2014.11.25

  • ADA
  • Design
  • Föreläsning
  • Forskning
  • Göteborg

Lunchföreläsningen på HDK måndagen den 8 december handlar om kunskapsspel och hur man undviker känslan av att man lär sig något.

Talare är professor Jonas Linderoth vid Göteborgs universitet på enheten Educaton, Communication and Learning och professor Staffan Björk vid Chalmers och Göteborgs universitet. De kommer bland annat att presentera hantverket för design av kunskapsspel. Jonas Linderoths akademiska intresse handlar om upplevelse, inlärande och insikt när man spelar spel.

Professor Staffan Björk forskar inom bland annat speldesign och informationsvisualisering. Han är även medförfattare till boken "Patterns in Game Design" och en av grundarna till "the Digital Games Research Association"

Spel, oberoende av om de är digitala spel, sällskapsspel eller sport, utmanar två aspekter hos den mänskliga naturen. Och det är enligt Jonas vår förmåga att göra lämpliga val och vår förmåga av att utföra lämpliga handlingar. Uttryckt teoretiskt består spel av förklarande och prestationsinriktade utmaningar. Via spel får man en möjlighet av att använda sin hjärna mycket kreativt.

Föreläsningen är på svenska och den är gratis.

Lunchen tar du med dig eller köper något i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en smörgås. Glöm inte kontanter så går allt snabbare.

Anmäl dig till info@adasweden.se senast den 5 december.

Datum: måndag den 8 december

Tid: 12.00 – 13.00

Plats: HDK, Aulan, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg

Lunchföreläsningarna är ett arrangemang av Business & Design Lab och ADA. Business & Design Lab är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.