Bild: Peter Hindle/Flickr Creative Commons

Kulturrådet utlyser 100 miljoner till lokala kulturprojekt

Kreativa platser heter Kulturrådets nya bidrag som är en del av regeringens satsning Äga rum. Bidraget sätter platsen och människorna som bor där i centrum och ska fördelas till lokala samverkansprojekt som utgår från de boendes behov och önskemål. Kulturrådet kommer att fördela 100 miljoner kronor under 2016–2018.

Första ansökningsperioden är den 25 augusti till den 22 september i år. Bidraget ska delas ut till kulturprojekt i bostadsområden som drivs av lokal samverkan och där de boende är med som projektdeltagare, kulturutövare och publik.

Och nu före sommaren, i god tid för att göra bra ansökningar, kan du gå på infomöte om Kreativa platser, den 15 juni i Borås/Norrby kl 13.00–15.00 i Norrby IF Klubbhus, Ramnavallen, Parkgatan 26.

eller på kvällen i Göteborg kl 18-20 på Backa teatern, Lärdomsgatan 1 C.

Läs mer om hela alltet här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng