Bild: Maria Karlsson

 Bild: Maria Karlsson

Intervju

Katrin Tijburg?

Publicerat 2013.10.18

Textilhögskolan i Borås har efter sommaren flyttat till helt nya lokaler på 11 000 kvadratmeter i Simonslands gamla textilfabrikskvarter. Vi har hört mycket om flytten och nu i helgen är det invigning i dagarna tre och därmed är Textilhögskolan officiellt inflyttad. Vi kollade invignings- och flyttläget med Katrin Tijburg som är projektledare för Högskolan i Borås invigning av Textilhögskolans nya lokaler.

Hej vad gör du?
Går igenom de sista detaljerna inför vår stora invigning. Idag kommer Cirkus Cirkör för att börja öva och jag går runt för att se hur man får till det där "lilla extra" för alla våra gäster som kommer imorgon.

Tre dagar av invigning, berätta mer!
Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att fira med oss så därför inviger vi och firar i dagarna tre. Första dagen för speciellt inbjudna gäster från när och fjärran, bland annat Sveriges utbildningsminister Jan Björklund. Dag två firar studenter och personal och den tredje dagen bjuder vi in allmänheten till ett öppet hus.

Vad kan vi förvänta oss på lördag?
Då står huset och Textilhögskolan öppen mellan 10-16 för alla som vill komma. Man har möjlighet att gå guidade visningar, lyssna på spännande föreläsningar av bland annat äventyraren Renata Chlumska, se utställningar, delta i workshops samt njuta av en god lunch eller fika.

Vilken flytt ni har genomgått, hela Textilhögskolan med alla studenter, personal och inte minst maskiner... Hur länge har ni planerat den?
Flera år!!! Det är ett MEGAprojekt som nästan är svår att förstå och sätta sig in i. Själva flytten genomfördes mirakulöst på två månader för att inte störa någon undervisning. Sista maj stängde vi och första augusti var vi på plats i Textile Fashion Center.

Vad är det bästa med det nya huset?
De fantastiska ytorna och ljuset samt alla roliga besök som vi får. Vi har varit på plats i knappt tre månader och kungen har redan varit här!