Övrigt

Jobba på Röhsska?

Publicerat 2008.09.07

    Röhsska museet söker enhetschefer. Sista ansökningsdatum är den 15 oktober 2008. Ansökan skall göras på www.offentligajobb.se. Läs hela annonsen nedan.

    Röhsska museet är inne i en stor förändringsprocess. Vill du vara med och bygga framtidens starkare kulturinstitutioner? Börja med Röhsska! Röhsska museet genomför nu i etapper en ny organisation, en av tre enhetschefer är redan på plats. De tre enheterna är Action, Office och Collection. Vi söker nu enhets­chefer till Office och Collection med start för minst en av cheferna 1 januari 2009.

    ACTION - all utåtriktad verksamhet, med känselspröten riktade mot allt som händer omkring oss. Action skapar snabba och föränderliga event, utställningar och peda­gogiska aktiviteter. Mot många olika målgrupper; unga, pensionärer, romer, HBT:are, muslimer, businessmen m fl. Mycket samarbeten med omvärldens alla olika discipliner. Enhetschef: Annette Prior.

    OFFICE - all marknadföring, administration och ekonomi. Här behövs en arbetsledare, en marknadsförare med stort intresse för ekonomi. Du ska kreativt söka pengar, höja temperaturen på vår marknadsföring, hålla i alla kontakter med reklambyrå, tryckeri etc. Du har en PR och mediaansvarig, Birgitta Wåhlander i ditt team. Du ska ansvara för att vi har koll på våra papper. Enhetschef: från 1 januari 2009, troligtvis har du högskola inom ekonomi, marknadsföring och intresserar dig för personalfrågor

    COLLECTION - samla, bevara och visa 50 000 objekt. Se till att vi sparar det bästa ur vår samtid. Ansvara för Carl Westmans byggnad som ett av våra viktigaste objekt i samlingen. Du har konservator Kerstin Lekholm i ditt team, tillsammans med många initierade och hängivna museiutbildade medarbetare. Förnyelse och pietetsfullt hand­skande av enheten är bra egenskaper. Enhetschef: från 1 januari 2009. Du har en god ämneskunskap och är en stimulerande och kreativ ledare med gedigen erfarenhet av ledarskap (annons nr 135548)

    Med de tre bästa enhetscheferna som Röhsska kan få, bildar vi museets ledningsgrupp mot nya möjligheter för Göteborg, Europa och världen

    Vid frågor kontakta;

    Annette Prior, 031 368 31 50

    annette prior@kultur.goteborg.se

    Maria Heed, SKTF, 031 368 31 80

    maria.heed@kultur.goteborg.se

    Bisse Evers, SACO, 031 368 31 60

    bisse.evers@kultur.goteborg.se