Illustration: Hanna Westberg

 Illustration: Hanna Westberg

Övrigt

Intensiv höst

Publicerat 2009.09.01

Här är en sammanfattning av höstens ADA händelser som det ser ut idag. Ändringar kan förekomma. Vi hoppas att ni är nöjda med planen so far.

I slutet av september drar vi igång en satsning som skall slipa upp affärssinnet. Vår näringslivsräv Christina Nilroth bjuder in experter som kan svara på dina frågor om exempelvis patent, mönsterskydd, export, kompanjonavtal, ekonomi, varumärken etc. Tipsa gärna om aktuella ämnen som du tycker är viktiga. Mer om datum och innehåll får du här inom kort.

I samma månad (september) kör vi igång ett samarbete med Business & Design Lab (Handelshögskolan i Göteborg). Tanken är att vi skall slå två flugor i en smäll och öppna upp för en större publik när intressanta gästföreläsare är i stan. Det blir ett lunchseminarium (mellan kl 12-13) på HDK en gång i månaden. Oftast är det internationella förläsare så de flesta av luncherna blir på engelska. Vi är stolta som pösmunkar över att kunna presentera Volvo Cars nya designchef, Peter Horbury för Göteborg, på vår första lunch den 23 september. Horbury talar på temat "Managing Creativity".

Det har kommit en ny film om reklam, inspiration och kreativitet; Art and Copy. Vi är i skrivande stund i kontakt med filmmakarna och väntar på att den ska dimpa ned hos oss så vi kan visa den för dig. Det blir troligen av någon gång i mitten av september.

Den här typen av snabba aktuella aktiviteter försöker vi genomföra en gång i månaden. I våras hade vi en träff om sociala medier, många frågade om en 2.0 version. Vi jobbar på det och hoppas kunna bjuda in till en träff i ämnet senare i höst.

Eftersnack fortsätter på Röhsska. En förändring i höst är tiden. Vi kör direkt efter jobbet vid 17:15 och håller på en dryg timma. Den 17 september kommer det att handla om Bygget, Burning man och liknande projekt. Vad ger projekt som dessa?

Nästa Eftersnack är den 19 november. Då får vi hit Amy Twigger Holroyd som visar casen "Keep and Share" och "Riot and Return" med nya aspekter av mode och hållbarhet.

Vår kartläggning och seminarieserie om utmaningar och möjligheter bland de kreativa näringarna i Västra Götalands regionen reser vidare.

Den 30 september tar vi oss till Mariestad för att diskutera hur man kan få fler företag och utvecklad företagsamhet inom kreativa näringar. Senare i höst åker vi till Borås för att prata om vad kreativitet kan bidra med till en stad och dess näringslivsutveckling.

Vi har två omgångar av Pecha Kucha kvar innan året är över. Tipsa oss gärna om folk vi borde få att ställa sig på scenen. På Park Lane, kl 20:20, helt gratis. Vi återkommer om datum.

BYGGET stänger ner. Gården skall rensas och saneras. Vi kommer att bjuda in er till att plocka minnen från gården innan vi river. Innan jul hoppas vi att boken om BYGGET finns på ditt skrivbord.

Nyhetsbrevet rullar vidare. En gång i månaden ger vi ut det tillsammans med sex partners. Detsamma gäller för Månadens Post. En gång i månaden hoppas vi kunna ge er en utblick om något som händer i andra delar av världen inom vårt fält.

Många av våra aktiviteter gör vi i samarbete med andra. Webben står vi dock för helt själva. Ambitionen är att vi skall ge er nyheter om vad som sker inom de kreativa näringarna i väst några gånger om dagen. Under hösten kommer vi göra om vår webb en aningens. Det skall bli lättare att hitta! Tills dess, hjälp oss att hålla koll på vad som händer genom kalendern och posta öppna frågor på POST IT.

OK, låt oss få en fin höst ihop. Hör av er till oss om ni har idéer på vad vi borde göra mer av eller tvärtom. Vi är alltid intresserade av era synpunkter.