Bild: Susan Kare

Bild: Susan Kare

Ikoniska ikoner //FULLSATT//

///FULLSATT///FULLSATT///FULLSATT///

Vi tänkte snacka ikoner, så vi bjöd över pionjären Susan Kare som har gjort tusentals. Kare jobbade tidigt med Steve Jobs på Apple som creative director och satte många av typsnitten och ikonerna till det första Macintosh-operativsystemet. Hennes verk lever fortfarande kvar i dagens verktyg som lassoverktyget och den lilla färghinken.

Hon är en pionjär inom pixelkonst, finns representerad på MOMA och har gjort typsnitten Chicago och Geneva som fortfarande är standardfonter i de flesta system.


Efter att hon lämnade Apple började hon arbeta på Next, återigen som cd för Steve Jobs. Efter det som frilansande grafisk designer för stora företag såsom Microsoft, IBM och Facebook. Många av hennes ikoner, som till exempel för Notepad och olika kontrollpaneler, förblev i stort sett oförändrade fram till Windows XP. Idag är hon sin egen och ritar nya iconer och logor genom Susan Kare Design också säljer hon sina favoritikoner som konst genom Kare Prints.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Var: Macforum, Östra Hamngatan 16, Göteborg, 1 tr ned
När: 17 september 17:30

Det kostar ingenting, men du behöver anmäla dig till info@adasweden.se, och snabba dig för platserna ryker nog rätt fort.

Dessutom står Susan redo för att sitta ner och kolla in portfolios och projekt med några grafiska designers. Gärna er med inriktning på ikoner. Om du vill ha en sån sittning anger du det i din anmälan och ta med det materialet du vill visa. Vi har bara sex platser och först till kvarn får först mala.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ett samarbete mellan ADA, Macforum, Happy F&B och HDK

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng