Aktiviteter

Ikväll får vi besök

Publicerat 2011.04.18

    Imorgon får vi besök av Arne & Carlos. Läs mer om vad de håller på med nedan.

    1999 köpte Arne & Carlos en gammal tågstation på den norska landsbygden. Sedan dess är det deras hem och arbetsplats. Därifrån stickar de,  tar hand om hönsen och erövrar världen.

    2008 samarbetade de med Japans främsta designer, Rei Kawakubo från Comme des Garçons och designade en julkollektion i eget namn, under Comme des Garçons paraplyet Arne&Carlos x Comme des Garçons. De har också samarbetat med Urban Outfitters (US) och ASOS (UK)

    Allt gick toppen men plötsligt har de tagit en stickpaus på obestämd tid. Istället gör de hobbyböcker. Den första boken, Julekuler (en bok om stickade kulor med norska motiv) slog alla rekord i Norge i 2010 och sålde i 40.000 ex under 3 månader och skall nu överstättas och ges ut i en rad olika länder; USA, Tyskland och Sverige. Senare i år kommer deras andra bok ut.

    Den 3:e maj besöker de oss med ett exklusivt program. Först få vi höra deras historia och sedan lär de oss att sticka sina berömda julgranskulor. Bara en sån sak!

    Vi är på HDK (som vi också samarbetar med). Dörrarna öppnas kl 17:00 för lite förhäng och sen kör vi igång kl17:30. Seminarium + frågor håller på en timme sen kör vi workshop till niotiden.

    Det ä'r gratis men vi tar gärna emot en anmälan till info@adasweden.se senast den 2 maj. Om du vill komma på föreläsningen men inte på workshopen eller tvärtom så är det cool.