Övrigt

Hela tjocka släkten var där

Publicerat 2006.02.15

    Stockholm Furniture Fair 2006 är en jättelik mötesplats. Människor, med intresse av design och arkitektur, samlas bland Älvsjömässans montrar på dagarna och mingelfester i showrooms på kvällarna. Stockholm Furniture Fair håller vad de lovar och är en stor mötesplats. Tidningen FORUMs “Speakers forum” i Greenhouse inbjuder till att stanna upp och vila fötterna samtidigt som man får höra chefredaktören Mark Isitt intervjua spännande gäster. Halvliggande och halvlyssnande i trappan framför scenen går det även bra att dricka kaffe med potentiella kunder eller kollegor. Designgruppen FRONTs Designbar i östra entrén inbjuder till samma sak fast lite festligare.

    Det Stockholm Furniture Fair själva har definierat som en mötesplats, Älvsjömässans entrétorg, fungerar dock inte som en mötesplats. Det är inte på grund av Naoto Fukasawa, som har fått i uppgift att skapa en loungemiljö på entrétorget, utan känslan av att hela mässan är en stor mötesplats där man stannar, sitter, dricker och snackar hela tiden.

    På kvällarna sprider sig mötesplatsen till showrooms i stan. En sjö av inbjudningar till kvällens aktiviteter och ännu mer mingel delas ut bland utställarna på dagen och det enda problemet är egentligen att välja vilket showroom eller vernissage man skall gå till. Och vart de andra som man vill träffa skall gå. Onsdagens vernissage på utställningen ”We are going underground” lockade många besökare och mycket mingel. Likadant gjorde torsdagens många gratis cocktails på showrooms hos bland andra Asplund, Offecct, Blå Station och Kasthall/B&B Italia.
    Det är roligt att Stockholm Furniture Fair besökare fortsätter att mingla på kvällarna. Ofta brukar man få för mycket av det goda under dagen och väljer att göra något annat på kvällen eller tvärtom.

    “Jag tittar ju på möbler såklart men det är lika viktigt att träffa folk.”

    Stockholm Furniture Fair 2006 är en positiv och hjärtlig mötesplats där många besökare värdesätter mötet lika mycket som möbler.