Bild: privat

 Bild: privat

Intervju

Hej vad gör du Staffan Holm?

Publicerat 2018.01.15

Staffan Holm Design Studio fick nyligen ett Wallpaper Design Award 2018 för möbeln Kumiko. Staffan Holm har drivit sin designstudio i Göteborg ända sedan examen från HDK 2008 och på den tiden skapat samarbeten med bland annat Hay, Swedese, Klong och Muuto mfl, samt fått en hel mängd priser under dessa år. Vi blev nyfikna på att kolla upp med Staffan lite mer om detta, och samtidigt hur han ser på nu snart aktuella Stockholm Furniture Fair.

Hej Staffan, vad gör du?
Jag förbereder inför designveckan i Stockholm som startar 6/2. Vi kommer att visa projekt med det Japanska företaget Ariake där jag varit mycket involverad den senaste tiden. Vi har just blivit av med lokalen där vi skulle visa alla produkterna som är på väg via båt från Japan. Så nu är det stress och panik precis som vanligt så här års :). Utöver det har jag ett stort personligt projekt där jag efter ett femton års uppehåll tränar för att ta mitt svarta bälte i Karate. Det är en väldigt bra motvikt till alla design-tankar så jag siktar på att gå upp för svart till påsk.

Grattis till ditt senaste pris, Wallpaper Design Award 2017 för skåpet Kumiko (ditt andra Wallpaper Design Award btw). Det är roligt att se hur du vinner pris efter pris. Det gör oss stolta över både dej och vår stad!
Tusen tack, det är så roligt när man lyckas med projekt som bygger på en stor chansning som är utvecklade genom en oerhört lustfylld process som inte bottnar i enbart säljtänk.

Hur går processen till med dessa tävlingar, blir man utvald eller skickar man in sina alster?
Just den här utmärkelsen kan man inte söka, det är Wallpaper själva som väljer.

Nu härnäst är det Stockholm Furniture Fair för dig, var hittar man dig och dina alster däruppe?
Ja det är ju frågan :). Ariake ska vi lösa den här veckan, men jag har även arbetat med ett gigantiskt Coworking/konferansbord för Abstracta. Och det bordet kommer vi att kunna se ute på Stockholm Furniture Fair Hall B monter B06:21.

Och vad/vilka ser du fram emot att se/göra/uppleva/möta på mässan?
Jag hoppas alltid att hitta något/någon som förvånar mig eller förändrar mitt sätt att tänka.

Jag ser alltid fram emot att träffa personer som ska använda grejerna man har arbetat med och höra deras idéer kring hur världen utvecklas.

Sen är det ju som en stor firmafest där man kan träffa folk som man kanske bara träffar en gång per år.

Hurpass viktig är möbelmässan för dig som har en egen designstudio?
Det är en riktigt bra fråga för vem som helst som besöker eller ställer ut under designveckan. Det är ju ett fantastiskt tillfälle att visa upp projekt i verkligheten och det blir nog viktigare och viktigare med tiden tror jag i och med alla möjligheter att bara beställa på nätet utan möjlighet att känna på grejerna först.

Men frågan är om möbelmässan är lika viktig idag. Jag vet inte men min känsla är att man kanske börjar snegla åt att skapa egna event på stan istället och för mig skulle det vara bra med en mässa vart annat år istället så att man skulle kunna komma ifrån nyhetshetsen lite.