Bild: Mikael Biström

Hej vad gör du Mikael Biström?

Vi nåddes av ryktet att det numera finns en tidsbegränsad print store i Göteborg, Owd Bob, där helt enkelt verk finns till salu en viss tid, och sedan är de slut. En nytt sätt att limitera upplagor! Spännande tyckte vi och kontaktade Mikel Biström som är den ena av grundarna, tillsammans med sin kollega Robin Kollberg..

Hej vad gör du Mikael?
Just nu är det fullt upp med att förbereda inför nästa öppning av Owd Bob. Vi håller på att lägga upp bilder och göra iordning butiken för att de 48 timmarna ska fungera bra och ge en representativ bild av hur snyggt Dan Perssons print är.

Berätta, exakt vad händer under de där 48 timmarna!
Under två dygn har man chansen att gå in på owdbob.com och köpa ett numrerat, signerat print i begränsad upplaga. Upplagan bestäms av hur många som blir sålda under den givna öppettiden. Efter det kommer det inte att tryckas igen. En kreatör med ett print under 48 timmar.

Hur vet man när det är dags? Så att man hinner köpa sitt verk menar jag...
Owd Bobs instagram är bra att följa. Där går vi ut med vad som kommer, och när det kommer. Vi postar även processbilder från kommande print, och lite mer om den som gör bilden.

Hur kom ni på idén med den begränsade tiden?
Vi ville gå emot trenden att prints säljs i obegränsade upplagor i ett myller av kreatörer. Det finns numera väldigt många tjänster där konst säljs via print-on-demand och som mest går ut på att kränga så mycket som möjligt på så många olika sätt som möjligt.
Jag som har försökt hanka mig fram som illustratör kan få en väldigt dålig känsla av att försöka slå sig fram i den miljön. Tanken var att istället lyfta en person som får möjlighet att göra sin grej och få en plattform att visa det. Den som köper får ju också något extra fint som är gjort för ett tillfälle i tiden.

Vad för några och hur många prints kommer det framöver?
Nu i dagarna är det dags för streetkonstnären Dan ”Smutskult” Persson. Efter det är det prisvinnande designern Mikael Selin och i samband med Seriefestivalen kommer vi nog ha ett print med serietema. Sedan blir det förhoppningsvis verk från tatuerare, fotografer och andra typer av kreatörer. Det är roligt om vi kan erbjuda lite variation.
Tanken är att samarbeta med konstnärer, formgivare och illustratörer med olika uttryck och ge den personen utrymme att skapa något fantastiskt. Därför kan det vara lite olika papperstyp och format till exempel, men framförallt så får bilden och personen bakom det som behövs för att det ska bli så bra som möjligt.

Vilka är ni som står bakom Owd Bob annars i vanliga fall när ni inte 48timmars-säljer?
Vi jobbar på digitala byrån Fully Flared i Göteborg där jag är anställd som webbutvecklare och formgivare. Robin är en av Fullys ägare och fixar så att vi har för mycket att göra.

Tack, och lycka till!

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng