Bild: Lisa Carlsson

 Bild: Lisa Carlsson

Intervju

Andreas Kittel?

Publicerat 2013.05.01

  Andreas Kittel (Design director på Happy F&B) har fått ett tre veckors vistelsestipendium på Bergmangårdarna på Fårö. Vi hade 1000 frågor såklart men hejdade oss med några stycken.

  Hej, vad gör du Andreas Kittel?
  -
  Jag kämpar med en lång att göra-lista inför resan. Och är ganska säker på att jag glömt något.

  Stipendium på Bergmangårdarna det är ju fantastiskt, grattis! Vad har du för förväntningar på det här?
  - Tack! Det blir en prövning. I positiv mening. Att arbeta på egen hand med ett enda projekt är annorlunda mot vardagen på Happy. Och vad händer på en enslig plats där Televerkets gamla snurrskiva fortfarande är säkraste förbindelsen med omvärlden? Tre veckor känns som lång tid nu, men väl där får man kanske eld i baken.

  Bergmangrejen, tror du han kommer visa sig som ett spöke eller inspiration när du är på hans ställe?!
  - Spöken undviker mig, så jag har små förhoppningar om det där mötet. Men platsen har ju en alldeles särskild laddning, och jag hoppas förstås på den gudomliga ingivelsen. Det blir också spännande att träffa andra (livs levande) stipendiater under vistelsen.

  Kommer vi kunna ta del av det du gör där?
  - Jag har arbetat länge med samma textprojekt och publicerat delar efterhand, senast i Ord & Bild. Uppslagen saknas inte, men så skall jag få något gjort också.

  Vad packar man inför en sån här resa?
  - Det är den stora frågan just nu. Packa kappsäcken praktiskt eller tematiskt? Tandborsten och ett par kilo Jarlsberg, kanske.