Foto: Joakim Eriksson, Atelje digital.

 Foto: Joakim Eriksson, Atelje digital.

Nyhetsbrev

Hallå där Per Garenius!

Publicerat 2012.05.02

    I Tibro satsar man på sin historia. Den anrika möbelbygden utvecklar nu ett internationellt center för inredningsdesign, Inredia. De har just lanserat sig i Milano. Huset blir klart till sommaren och verksamheten drar i gång i höst.

    Hallå där Per Garenius! Hur går det med Inredia?

    Det går utmärkt, bygget löper på enligt plan och Inredia har precis lanserats  på Salone Internazionale de Mobile i Milano Genomslaget och vår lansering av triple helix, alltså  - Inredning, design, akademi väckte stor uppmärksamhet och blev helt klart en framgångsfaktor.

    Vår monter fick beröm i flera medier och hos besökare. Och vi är inbjudna till flera europeiska länder som vill veta mer om Inredia, både huset och konceptet. Ombyggnaden av fastigheten går planenligt och kommer att stå färdig i slutet av juni för att sedan inredas med utställningsmiljöer som speglar Tibros historia - nutid och även kittlar framtiden.

    Kan du inte förklara lite om vad Inredia ska bli?

    Inredia ska bli en mötesplats för inredningsdesign, Inredia är både ett hus och ett koncept som håller på ett växa fram i en gammal skjortfabrik som byggdes 1944 i den västsvenska möbelmetropolen Tibro. Inredia kommer att invigas i oktober i år.

    Inredia handlar om samarbete på lokal, regional, nationell och internationell nivå, om att länka samman formgivare och tillverkare, stärka befintliga producenter, skapa nya inredingsuppleverlser och en internationell plattform för svensk inredning. Huset kommer att rymma ett besökscentrum, möbel- och design utställningar, möteslokaler, kontor och en restaurang.

    Hur kommer det sig att ni drog igång Inredia?

    Att Inredia blir verklighet har sin grund i Vision Tibro 2017. Denna framtidsvision arbetade kommun, näringsliv och föreningsliv fram gemensamt 2005. En bärande tanke i visionen är att skapa en innovativ mötesplats för världens inredare och i  juni 2009 bestämde sig kommunen och näringslivet gemensamt sig för att gå från ord till handling - genom skapandet av Inredia.

    Vad ser du som de största utmaningarna för Inredia?

    En av de största utmaningarna är naturligtvis att alltid ligga i framkant och vara så intressant att Inredia är värt ett besök som inspirerar och generar.

    Vad hoppas du att Inredia ska bidra med till Tibro?

    Tibro är på väg att gå från Tibro Sveriges möbelcentrum till ett inredningscentrum och genom att vi bygger Inredia positionerar vi oss och sätter Tibro på inredningskartan!

    Jag tror också att Inredia kommer att skapa nyfikenhet hos allmänheten och då är man välkommen till Tibro och Inredia där ett besökscentra finns. På besökscentrat ska vi med bra service och ett gott bemötande visa dig som besökare vad du kan få ut av Skaraborg och Tibro.

    Inredia kommer att locka fler besökare till Tibro vilket i sin tur är bra för övrigt näringsliv i Tibro och inte minst för Tibros invånare. Inredia är den tydligaste exemplet hittills på att Tibro går från Vision till verklighet! 

     Ok, tack så mycket. Vi ses på Inredia.