Bild: Privat

 Bild: Privat

ADA gör

Hallå där Matilda Lindvall!

Publicerat 2014.01.14

  • ADA
  • Intervju

Ibland kan vi vara lite dåliga på att berätta vad vi gör hela dagarna på ADA. Så vi ville gärna vända spegeln inåt för en gångs skull, och ta reda på hur året som gått har varit på ADA samt höra mer om hur tankarna om framtiden går.Så vi gjorde helt enkelt en intervju med Matilda Lindvall, chef för ADA sedan 6 år tillbaka.

Hur summerar du 2013 för ADA?

Bättre än någonsin och det svåraste året hittills.

Kan du förklara?
Jag tycker att ADA går i rätt riktning. Vi gör bra saker och får roliga uppdrag. Vi är ett härligt gäng som älskar det vi håller på med. Sen kan ju allt bli bättre och allt det där, men riktningen är rätt. Samtidigt upplever jag det som att vi lever i en tid, och befinner oss i en stad, där allt eller inget kan hända. En brytpunkt - och det gör det hela mer komplicerat. Känslan av att det är nu vi kan ändra på allt, göra många saker mycket bättre, mer rättvist, vackrare etc. är lika stark som känslan av att ”eller så händer inget alls” och det sistnämnda vill man ju inte. Att det helt plötsligt är så livsviktigt med evolution har jag sällan känt och det gör vårt jobb mycket svårare - och skitspännande.

Hur kommer ni på ADA agera på det under året som kommer då?
Jag hoppas att vi kommer GÖRA saker. Att vi som lever i Göteborg och Västsverige kan se att det faktiskt händer något. Kanske handlar allt om att inspirera oss själva och andra till att göra saker. Stort och litet mot ett bättre samhälle. Vi ska iallafall inte bli såsiga, det är nu eller aldrig!

Tillbaka till 2013, vad hände på ADA?
Vi försökte locka världen hit till oss och lyckades ganska bra när vi fick hit Susan Kare och Richard Hoover. Vi reste runt i regionen och träffade massa folk, började dra i upphandlingsfrågan, vi hade med två olika projekt inför Göteborg 2021, körde igång mötesplatser för kreatörs-expats, jobbade på med webb och omvärldsbevakning och massa mer. Sen blev vi en mindre (jag har blivit mamma och lämnade lite) och blev en mer (Caroline började hos oss). Och så gjorde vi det som många i världen verkar hålla på med och som jag också kritiserar om det går överstyr; vi förberedde oss. Vi har förbrett en massa saker (förstudier, rapporter, analyser osv.) som ska ut och bli verklighet under det här året.

Vad kunde ni gjort mer av?

Vi kan aldrig lyssna nog på dem vi jobbar för kreatörer och agera på vad de behöver. Jag önskar att vi kunde springa på ännu fler bollar och få mer gjort men jag vill ogärna att leveransen ska bli sådär. Så frågan kanske istället ska vara: vad skulle ni gjort mindre av? Och det är svårt att svara på, för vi vill alltid göra mer.

Vad önskar du dej av 2014?
Evolution såklart :)

Intervju av Anna-Stina Lindén Ivarsson