Bild: Lisa Karlsson

 Bild: Lisa Karlsson

Nyhetsbrev

Hallå där Anders Breitholtz!

Publicerat 2012.11.02

    Anders Breitholtz, entreprenören med verksamheter som Arkitekturmässan och Råvara på sitt CV. Nu är han VD för Material ConneXion i Skövde.

    Har du hittat hem Anders?
    Hahaha, ja vad är det jag gör egentligen? Mitt personliga driv handlar om industriromantik och tack vare personer som Anders Englund på Offect och Thomas Nilsson på IDC plus några till personer med huvudet på skaft har Skandinavien fått hit Material ConneXion, världens första och största materialbibliotek!
    Så ja, jag har nog hittat hem!

    Berätta om Material ConneXion i Skövde? Vad ska ni göra?
    Material ConneXtion har de hjälpt några av världens absolut främsta designer, arkitekter, modeskapare, entreprenörer, konstnärer forskare m.fl. att hitta material för att förverkliga deras visioner. En kvalificerad jury avgör varje månad vilka 40 avancerade, innovativa och hållbara material material som ska få ingå i deras databas och exponeras i deras globala showrooms. Men totalt finns det idag 7000 material i databasen.

    Att lilla Svedala fått detta innan exempelvis London eller Paris år anmärkningsvärt i sig. Att amerikanarna dessutom valt att etablera sig i Skövde är fantastiskt.

    Mitt första fokus handlar nu om få ut budskapet. Utöver att få designer, arkitekter och andra som arbetar med produktutveckling informerade, så är min ambition att se till att de grymma skandinaviska materialutvecklare som sitter på spännande material kommer med i detta globala nätverk.

    Ni finns i hela världen, vad blir det typiska för Skövde ”filialen”?
    Huvudkontoret har stora förväntningar på våra skandinaviska designer och arkitekter. Framförallt samverkan mellan KKN och industrin tror de mycket på. Personligen hoppas jag att vi på sikt kan utveckla inkubatorer för material där designer och arkitekter kan medverka tidigt i processen. Något som jag tror mycket på är någon form av designdriven materialutveckling där fokus handlar om egenskaper man vill uppnå som komplement till den dominerande forskningsdrivna och tekniskt orienterad materialutvecklingen.

    Lycka till!