Foto: Laleper Aytek

Foto: Laleper Aytek

Hacka kläder

Imorgon (fredag den 25 september) blir det seamhack på Stadsmuseet.

Du tar med dig dina egna kläder, textilier och annat du vill göra om eller byta bort. Symaskiner finns på plats och superhackaren Otto von Busch leder oss. Mellan 19-20 talar Otto och Karl Palmås om mode-hacktivism och kreativ återvinning.

Otto disputerade hösten 2008 vid HDK med avhandlingen: "Fashion-able: Hacktivism and Engaged Fashion Design" och är idag verksam som forskare på Business and Design Lab vid Göteborgs universitet.

Själv säger dr Von Busch: "Modet, som är själva sinnebilden för slit-och-släng-konsumtionen, kan fungera på andra sätt än vad vi ser idag. Vi måste bara sätta igång och experimentera med andra former. Det är det jag försöker göra."

Öppet hela kvällen (18-23) Seamhacket är en del av Forskarfredag som är en Europeisk satsning för att belysa vikten av forskning.

Vetenskapsfestivalen arrangerar, ADA, GU, Chalmers, Student09, Stadsmuseet, Göteborgs-Posten, Bittra Britta, Brother och Myrins Textil är partners.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng