Aktiviteter

Gratis minifilmfestival

Publicerat 2011.05.27

    Nu är det dags att gå på bio med ADA igen. Den här gången har vi fixat tre lite kortare filmer. Stocktown X Sydafrika, Kolla i andras ögon och Las Palmas. Alla tre är nygjorda och alla tre är svenska.

    Stocktown X Sydafrika av Teddy Goitom & Benjamin Taft är en dokumentärfilm av Sydafrikansk samtidskultur. Vi möter modekreatörer, punkband, konstnärer och filmskapare om vad det innebär att vara ung kreatör i dagens Sydafrika. Teddy Goitom kommer vara med under visningen. (30min) Kolla trailern.

    Kolla! i andras ögon gjordes inför årets Kolla! tävling som arrangeras av Svenska Tecknare. 2011 tog man in en helt internationell jury till den svenska tävlingen, Den här filmen bygger på deras reflektioner och analyser av svensk grafisk design, illustration och rörliga bilder. (20min).

    Las Palmas av Johannes Nyholm handlar om en medelålders tant på chartersemester. Hon försöker träffa nya vänner och ha det kul. Rollen spelas av en ettårig flicka, övriga skådespelare är marionettdockor. Filmen vann Startsladden 2011 (13min). Kolla trailern.

    Vi startar kl 18:00 den 7:e juni på Bio Capitol, Skanstorget 1 och är klara ca 19:30. Det kostar inget men anmäl dig oss så snart som möjligt. Först till kvarn gäller.