Foto: ADA

 Foto: ADA

Lokalt

Frontlight

Publicerat 2013.05.16

  Vi trillade in på öppningen av ett nytt kreatörsdrivet ställe i Majorna, Göteborg häromdagen. En känsla av MC, bilar, tattoo, wrestling, skate och konst. Vi fångade en av grundarna, fotografen Peter Pousard.

  Hej Peter kan du inte berätta lite om vad det här är för ställe?

  Frontlight, eller Frontlight gallery & workshop som det heter, är kort och gott ett kreativt centrum för fem skapande själar. Det är jag och två andra fotografer, David Bertilsson och Caroline (Southpaw) Glabik. Sedan är det Pinstripe-konstnären Thomas (Evil-T) Sigvardsson samt mannen bakom klädmärket Locals Apparel Johan Magnusson.

  Vi har det som en gemensam arbetsplats där vi kan få inspiration, feedback och kritik av varandra. Det fungerar både som fotostudio, kontor samt ateljé. Sedan använder vi också ytan som galleri för vernissage och utställningar av både oss och andra kreatörer.

  Vi huserade i en mindre lokal tidigare där flera konstnärer fick ställa ut samt sälja sin konst. Men nu har vi växt upp och behövde en större kostym. Vi vill skapa en trivsam arbetsplats med ett gott häng för både oss och vänner, grannar och långväga gäster, kända som okända.

  Majorna och framför allt runt Mariaplan och Älvsborgsgatan är ett fantastiskt område där den här typen av verksamhet passar perfekt. Vi hade nyss vår invigningsfest som överträffade alla våra förväntningar.

  Vi fick besök under en helt fantastisk dag av hundratals med nyfikna och intresserade människor. Göteborgsbandet Spiders körde ett fantastiskt akustiskt gig och majornas bästa vax-vändare Boris stod för musiken. Vi har många bra idéer och det kommer hända mycket spännande saker hos oss framöver.

  Kul, all lycka till!