​Bilden visar PETG plast under en robots kraft. Bild: Chalmers Arkitektur

Framtidens förvaring på HSB Living Lab

Masterstudenter på Chalmers Arkitektur har gjort experiment och utvecklingsstudier på framtidens förvaring och nya material. Tillsammans med bland andra NASA och Rice university har nu tre förvaringslösningar realiserats i full skala och ska testas i HSB Living Lab. I eftermiddag den 20/12 är det vernissage. Materialet som använts är en återvunnen PETGplast som formas med hjälp av ett levande mycel.

Arbetet är gjort av studenter i masterstudion Material & Detail på Chalmers Arkitektur under ledning av Tengbom. Hösten 2016 har de fokuserat på hur framtidens ytsmarta boenden ställer nya krav på förvaringslösningar, och även studerat nya material.

HSB Living Lab är en levande testarena för alla slags forskning kring boende. Under de tio år huset finns kommer alla möjliga slags forskningsprojekt välkomnas in i den öppna foskningsmiljön där alla kan vara med och alla delar på sina resultat.

Läs mer om projektet och vernissagen här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng